Az utánpótlás bajnokságok összefoglalója
02
Mar
2017
Az utánpótlás bajnokságok összefoglalója
2017. március 2.  |  02:24

A fiú junioroknálváltozatlan az élmezőny

A kiemeltutánpótlás-bajnokságokban a fiú juniorok rájátszásában továbbra sem változottaz élmezőny. A Felsőházban a hibátlan listavezető Soproni Sportiskola/A83-62-re győzött a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A ellen.

Az AlsóházKeleti-csoportjában a Szolnoki Olaj KK és a MAFC is háromból három sikerreláll. Előbbi legutóbb másodjára is megverte a Tiszaújvárosi Phoenix KK-t(77-55), utóbbi pedig az Atomerőmű ellen nyert, 81-61-re. A Nyugati-csoportot aszintén veretlenül álló PVSK-Panthers vezeti, amely szombaton 82-63-ra győzötta Körmendi Törpördögök ellen.

A fiú kadetteknél is arájátszással folytatódott a bajnokság. A Felsőházat az Alba Fehérvár/A vezetihibátlanul, amely legutóbb a Budapesti-Honvéd/A ellen nyert 84-44-re. Az

Alsóház Keleti-csoportjának élén a Debreceni KA-DSI/A áll kettőből kétgyőzelemmel: szombaton a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A ellen nyert (83-70).

A leány kadetteknél aFelsőházat a Csata DSE/A vezeti, amely eddigi mindkét meccsét behúzta arájátszásban: a Vasas Akadémia/A-t 64-55-re, a Kecskeméti KA-t pedig 86-45-reverte meg.

Az Alsóház Keleti-csoportjában a Debreceni KA-DSI vezet, amely aNyíregyházi Kosársuli/A elleni 40-73-as vereség után rendkívül kiélezettcsatában 48-47-re nyert a második helyen álló BEAC-Újbuda KA/A ellen, 69-50-re
pedig a Szolnoki Sportcentrum ellen.

Nyugaton a hibátlanSzéchenyi KA/A vezet, amely legutóbb vasárnap nyert, mégpedig a Török Flóris-TörekvésSE ellen, 84-64-re.

A részleteseredményeket és a további műsort az alábbi linkeken találja meg:

Fiú juniorok: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1617

Fiú kadettek: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&szakaszid=10&year=x1617

Leány kadettek:http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=40&year=x1617 

 

Leány junior: következik a keresztjáték a döntőért 

A rájátszás végeztével négy csapat küzd a fináléba jutásért

Befejeződött a rájátszás a leány junioroknál a hétvégén. A Piros-csoportot a hibátlan Vasas Akadémia nyerte meg; innen az első hat helyezett automatikusan bejutott a nyolcas döntőbe. A hetedik és nyolcadik helyezett csapatok a Fehér- és a Zöld-csoport első helyezettjeivel játszanak a keresztjátékban a fennmaradó döntős helyekért.

A Fehér-csoportot a KSC Szekszárd nyerte meg hatból hat győzelemmel, a Zöldet pedig a Zalaegerszegi KTE (képünkön), ugyanilyen mutatóval. Mindkét együttes csütörtökön lép legközelebb pályára az említett keresztjáték keretében: az Egerszeg a Kecskeméti KC-vel, a Szekszárd pedig a Széchenyi KA-val mérkőzik meg.

A döntőre a budapesti Gabányi Sportcsarnokban kerül sor a BEAC rendezésében.

A részletes műsort és később az eredményeket az alábbi linken találják meg:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&szakaszid=48&year=x1617

 

Leány serdülő: az alapszakasz első fordulóját játszották le 

 A legjobb helyzetből a csoportok első két-két helyezettje folytathatja.

A leány serdülő bajnokságban az alapszakasz első fordulóját játszották le. A négy négyes csoportból háromban az első helyezett meggyőző fölénnyel húzta be a háromból három győzelmet.

A legszorosabb csatára a Soproni Darazsak Akadémia/A-t késztették, amely az A-csoportban a DVTK-ÉLKSK MB elleni 72-29-es és a Pécsi VSK elleni 76-45-ös siker után a BEAC-Újbuda KA/A remek hajrázását visszaverve nyert 60-59-re. A tavalyi bajnok Csata DSE a D-csoportban kétszer is 130 pont fölött dobott: a Nyíregyházi Kosársulit 137-26-ra, a Szechenyi KA-t pedig 132-34-re verte meg. Végül a Török Flóris-Törekvés SE/A-t 83-30-ra győzte le.

A csoportok első két-két helyezettje a legjobb nyolc közé került, ami azért fontos, mert nekik nagyobb esélyük lesz bekerülni a nyolcas döntőbe.

A részletekről az alábbi linken olvashat bővebben:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1617



 

 


Vármegyei szövetségek