Női NB I: hosszabbításban verte a PEAC a Ceglédet
01
Mar
2017
Női NB I: hosszabbításban verte a PEAC a Ceglédet
2017. március 1.  |  23:57

Szenzációs mérkőzésen a rendes játékidő végén a 34 pntig jutó, 8 triplát beemelő, korábban Pécsett is szép sikereket elérő Nagy-Bujdosó Nóra vezérletével bő 1 perccel a rendes játékidő letelte előtt győztesnek látszott a Cegléd a PEAC otthonában. A hazaiak azonban hosszabbításra mentették a találkozót, a ráadásban pedig lélektani előnyüket kihasználva felülkerekedtek.


PEAC-Pécs - VBW CEKK Cegléd 87-76 (17-14, 14-23, 22-13, 19-22, 15-4)

A pécsi csarnokot fölöttébb jól ismerő Nagy-Bujdosó (34/24 pont, 9 lepattanó) triplájával indult a rangadó. Bár a Makszimovicsot nélkülöző Cegléd 4-0-lal kezdett, fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Hazai részről Mandics (24/9 pont, 5 gólpassz), a vendégeknél pedig honfitársa, Skorics (8-8 pont és lepattanó, 7 gólpassz) villogott. A negyed Zele triplájával és 3 pontos hazai vezetéssel zárult. 

A második negyed elején az újabb hármasokat szerző Nagy-Bujdosó szinte egymaga tartotta versenyben a Ceglédet az ekkor a Kuster (21 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz)-Raksányi (15 pont, 4 lepattanó, 5 eladott labda, 3 gólpassz) duó vezette pécsi együttes ellen. A Nagy-Bujdosó-parádé folytatódott, Katona Szidónia (9/9 pont, 4-4 gólpassz és eladott labda) is megvillant egy tripla erejéig, s a félidő hajrájában egy szédületes, 16-4-es száguldással átvette a vezetést, s 6 pontos előnnyel térhetett pihenőre a Cegléd.

A második félidő első perceit Kuster és Mandics vezérletével 12-5-re nyerve visszaszerezték a vezetést a hazaiak. A negyed hajrájában Bujdosó és Katona révén tudta tartani a lépést ellenfelével a Cegléd, de 3 pontos hazai előnnyel kezdődött a záró szakasz.     

Az utolsó negyed elején Nagy-Bujdosó a 7. és a 8. tripláját is bevágta, Kányási (9/3 pont) is villant, így a negyed közepén 3 ponttal ismét a vendégek vezettek. A pécsiek futottak az eredmény, s a Cegléd után. 2 és fél perccel a vége előtt 1 pontra feljött a hazai együttes, ám Medgyessy (10 pont, 8 lepattanó, 6 eladott labda, 7 gólpassz) duplája és Katona hármasa után 73 másodperccel a vége előtt győztesnek tűnt a vendég együttes.  A hazai csapat azonban Raksányi 2+1-es játékával, majd Mandic triplájával ledolgozta hátrányát - jöhetett a hosszabbítás.  

A tartalékos vendégek a ráadás közepéig tartották a lépést a pécsiekkel, 76-76 után azonban Fűrész triplája megtörte a vendégek ellenállását, a hazaiaknak pedig az utolsó 2 percben minden bejött - illetve bement...

Kiemelendő, hogy a fiatal Juhász Dorka egy ilyen forró légkörű rangadón 11 pontos, 11 lepattanós dupla duplával bizonyította folyamatos fejlődését.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_488

Vármegyei szövetségek