01
Mar
2017
Leány tini: kialakult a középdöntő mezőnye
2017. március 1.  |  16:14
A leány tini bajnokságban a selejtezőre került sor a hétvégén. A felsőházi csoportok mind a nyolc csapata bekerült a középdöntőbe, köztük az alapszakasz egyetlen veretlen csapatával, a Csata DSE-vel, amely a selejtezőben sem talált legyőzőre: az A-csoportban a Széchenyi KA-t 79-34-re, az MVSI Vadmacskákat 122-28-ra, a DVTK-ÉLKSK-t pedig 84-27-re verte meg.

A B-csoportot a Zsíros Akadémia nyerte meg három győzelemmel, ám a legszorosabb meccseket a harmadik helyen záró Vasas Akadémia játszotta: előbb remek hajrával 58-56-ra megverte a Soproni Darazsak Akadémia/A-t, majd a Zsíros Akadémiával szembeni 35-80-as vereséget követően a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen ezúttal a rövidebbet húzta a végjátékban és 54-59-re kikapott.

A négy alsóházi csoportból az első két-két helyezett került be a középdöntőbe. Az A-csoportban a KSC Szekszárd és a Kiss Lenke KS lépett tovább, a tavalyi bajnok Bajai NKK harmadik lett. A B-csoportból a Pécsi VSK és a Török Flóris-Törekvés SE, a C-ből a Kanizsa DKK és a Nyíregyházi Kosársuli/A, a D-ből pedig a Dávid Kornél KA és a Ziccer Tigrisek zártak a csoport élén.

A részletes eredményeket az alábbi linken találják meg:
http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu13&year=x1617

Vármegyei szövetségek