Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
01
Mar
2017
Kárpát-medencei Egyetemek Kupája
2017. március 1.  |  02:52
Hét végén immáron 8. alkalommal rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját (KEK). Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és az intézmény sportegyesülete, a BEAC által szervezendő, a határokon is átívelő hagyományőrző és jótékonysági rendezvényen - új sportágként - a kosárlabda is bemutatkozik, A rendezvény fővédnöke dr. Kövér László az országgyűlés elnöke, s védnökként a rendezvény mellé állt Hajnal Tamás, a Ferencváros 59-szeres válogatott labdarúgója.

Az esemény a Közgarden Coffee and Study Barban tartott sajtótájékoztatóján a társszervező ELTE képviseletében Scheuer Gyula kancellár elmondta, a rendezvény fő célja Erdélyben, a Vajdaságban, a Felvidéken és Kárpátalján a magyarságtudat erősítése, a kapcsolatok ápolása, elmélyítése, s erre a sport egy remek lehetőség.

A rendezvény - immár 5. alkalommal jótékony célokat is szolgál. A szervezők idén a kárpátaljai Péterfalvai Református Líceum tanulói, sportolói részére gyűjtenek sportfelszereléseket. Hajnal Tamás egy dedikált labdát és mezt ajánlott fel, s a jótékonysági programban tevékenyen részt vesz az Országgyűlés Hivatala, Újbuda önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és a rendezvényen résztvevő összes egyetem.

Simon Gábor a BEAC ügyvezetője kiemelte: az egyetemi sportegyesületről az emberek többségének leginkább a korábbi bajnok női kosárlabdacsapat ugrik be, éppen ezért a szervezők úgy gondolták, éppen itt az ideje e sportágat is felvenni a KEK-programba. A torna szervezésében az egyesület kosárlabda szakosztálya segédkezik.

A kosárlabda torna mérkőzéseire a Tüskecsarnok edzőtermeiben kerül majd sor pénteken és szombaton. Mind a női, mind a férfi mezőnyben 4-4 csapat indul a sportág debütáló KEK-rendezvényén. A hölgyeknél a házigazda ELTE csapata mellett a Budapesti Műszaki Egyetem, a Covinus Egyetem, valamint egy kolozsvári együttes áll rajthoz. A férfiak mezőnyében a házigazda ELTE ellenfelei egy kolozsvári, egy marosvásárhelyi és egy révkomáromi egyetem csapata lesz. Mind a férfi mind pedig a női torna körmérkőzéses rendszerben zajlik.

Vármegyei szövetségek