Női NB I: a 19. forduló beharangozója
25
Feb
2017
Női NB I: a 19. forduló beharangozója
2017. február 25.  |  02:06
Végéhez közeledik az alapszakasz a hölgyeknél - erre a hétvégére is jutnak rangadók: a Szekszárd Győrbe, a Cegléd Sopronba látogat.

Három mérkőzést szombaton, kettőt vasárnap rendeznek. Szombaton 18 órától egymástól párszáz méterre két összecsapás kezdődik. A Városmajorban az MTK a legutóbbi fordulóban saját pályáján a PINKK-től váratlan vereséget szenvedő ZTE együttesét fogadja. Kérdés, hogyan dolgozza fel a zalai együttes a meglepő fiaskót. Ha jól, s a szokott játékát hozza, a fővárosban - ahová egyébként győzni jár Gáspár Dávid együttese, amely a BEAC és a Vasas pályáján is nyert - is esélyes. Amennyiben viszont a múlt heti kudarc görcsösekké teszi az egerszegi lányokat, az MTK is meglepheti őket.

Pasaréten fővárosi derbi lesz: a BEAC látogat a Vasashoz. A vendéglátó a favorit. Egyrészt ősszel egy végig kiélezett meccsen az egyetemi együttes otthonában is nyerni tudtak a piros-kékek, másrészt azóta Latinca Dusanics szerződtetésével tovább erősödött a Vasas, bővültek Igor Szkocsovszki mester variációs lehetőségei. A BEAC-nak nem igazán ment az utóbbi hetekben, de nem kizárt, hogy Balogh Judit mostanra, illetve erre az időszakra próbálta élesíteni játékosai formáját, hiszen Pál Szandrának és társainak a Vasas, az MTK és a PINKK elleni találkozók vannak hátra az alapszakaszból. Egy biztos: bár a négy légióssal felálló Vasas a favorit a színmagyar BEAC ellen, az egyetemiek nem adják majd olcsón a bőrüket.

Szintén szombaton kerül sor az Aluinvent DVTK Miskolc-PINKK Pécsi 424 találkozóra. Bár az évad során légiósok terén időnként változ(tat)ó, alakuló Diósgyőr még keresi a játékát, az utóbbi 5 meccséből négyet megnyert, s a sikerek - még ha inkább alsóházi együttesek ellen érte is el azokat Maikel Lopez együttese - összekovácsolhatja a társaságot. A szezon eddigi részében a várakozástól messze elmaradó PINKK viszont egy bravúrgyőzelem, a zalaegerszegi diadal után utazik Miskolcra. Ott még gyakrabban változott, változik a keret, mint a Diósgyőrnél, de a zalai bravúr lökést adhat Halmai Gábor tanítványainak. Az más kérdés, hogy Miskolcon még ezzel együtt is a Diósgyőr a favorit.

Két találkozó maradt vasárnapra, s mindkét párharc résztvevőinek volt már a héten egy-egy fellépésük szerdán.

A CMB Cargo UNI Győr-Atomerőmű KSC Szekszárd (a 3. fogadja a 2. helyezettet 17 órától) összecsapás résztvevői közül egyértelműen a vendég szekszárdiak várhatják jobb hangulatban a találkozót. Szerdán Djokics Zseljko tanítványai nagy rangadót nyertek Cegléden, a Győr viszont a papírformának megfelelően simán kikapott az Euroliga egyetlen veretlen csapatától, a Kurszktól. A lelki állapot tehát egyértelműen a vendégek mellett szól, viszont a tolnai társulat tagjai egy utazásos, nehéz meccsen vannak túl, míg a győri lányok otthon játszottak, s amikor már eldőlt az oroszok elleni csata, Völgyi Péter a vasárnapi bajnoki rangadóra gondolva kicsit pihetette csapata kulcsjátékosait. Kérdés, melyik csapat játékosaiból vett ki többet a hétközi találkozó. Ami még a vendéglátó győriek mellett szól: ősszel Szekszárdon egy kőkemény, küzdelmes csatában hosszabbítás után 58-56-ra nyerni tudtak Laklóth Annáék.

Csalódott csapatok csapnak össze Sopronban, ahol a bajnok Uniqa a Ceglédet fogadja (18.00). A Sopronnak az Euroligában nem sikerült kivívnia, hogy az Európa-kupa végküzdelmeiben folytassa, a gyenge kezdést követően Sterbenz László tanítványai végig futottak az eredmény, s a francia Lille után, kikaptak, így nem jutottak tovább. A Cegléd pedig saját pályáján bukott el egy fontos rangadót a Szekszárddal szemben. A Sopron kerete erősebbnek tűnik, viszont a bajnokcsapat játékosai a mérkőzés mellett egy franciaországi oda-vissza utazáson is átestek, kérdés, a vereség és az utazás mennyire viselte meg Fegyverneky Zsófiáékat. Ami biztos, Sopronban a bajnok esélyesként, a Cegléd viszont bátran, veszítenivaló nélkül játszhat, s ez érdekessé teheti az éllovas és az 5. helyezett összecsapását.

Vármegyei szövetségek