Szekszárdi bravúr a női élvonalban
24
Feb
2017
Szekszárdi bravúr a női élvonalban
2017. február 24.  |  05:16

Egyértelműen rangadóvá lépett elő a halasztott Cegléd-Szekszárd bajnoki mérkőzés. A kemény, küzdelmes, izgalmas és fordulatos találkozón a távolról jobban célzó vendég szekszárdiak győztek.

VBW CEKK Cegléd - Atomerőmű KSC Szekszárd 55-61 (17-18, 10-13, 20-12, 8-18) 

Egységesen elosztva a kosárszerzés édes terhét, 10-4-gyel kezdett a vendég Szekszárd. A folytatásban az első 10 ceglédi pontból 6-ot szerző Medgyessy Dóra (12 pont, 6-6 szerzett és eladott labda, 7 gólpassz), valamint Jelena Makszimovics (17/3 pont) vezérletével felzárkózott a hazai együttes. Lendületben maradtak a hazaiak, a center, Makszimovics triplájával át is vette a vezetést a Cegléd.

22-20 után több, mint 2 és fél percig nem esett kosár, majd Nagy-Bujdosó Nóra (9-9 pont és lepattanó) kosarára felelt Mansaré Manty. E kosár egy 8-0-s Eva Lisec (14 pont, 7 lepattanó, 5 eladott labda) vezette szekszárdi roham kezdetét jelentette,. Újabb, közel 3 perces kosárcsend következett, amelynek Katona Szidónia vetett véget, ám jött egy újabb Lisec villanás, s a szünetben 4 ponttal a vendégek vezettek. 

A második félidő Katona triplájával kezdődött. Studer Ágnes (14/9 pont, 3/3 tripla,4-4 lepattanó és eladott labda, 6 gólpassz)  előbb egy büntetőt értékesített, majd nem sokkal később triplát dobott. A negyed közepéig üldözte ellenfelét a CEKK, majd ekkor ismét a Medgyessy-Makszimovics duó lépett elő a hazaiaknál, az irányító és a center vezetésével  egy 10-0-s bő 3 és fél percet repesztett a hazai együttes. A Szekszárd közel 4 és fél perces kosárcsendjének Bálint Réka vetett véget egy triplával, a záró szakasz előtt már a hazaiak vezettek 4 ponttal. 

A befejező etapot Studer Ágnes újabb triplájára építve 8-0-lal indította a Szekszárd,  visszaszerezte a vezetést. Több, mint 4 és fél perc elteltével Nagy-Bujdosó szerezte a záró negyed első hazai pontjait, ám ez nem hozott áttörést. Bálint újabb triplát emelt be, a negyed első 6 percét 13-2-re nyerték a vendégek és 7 ponttal vezettek. Természetesen nem adta meg magát a vendéglátó, Maja Skorics vezetésével egy 6-0-s bő másfél percet repesztve bő 2 perccel a vége előtt 1 pontra feljöttek a hazaiak. Időkéréssel rendezte sorait a Szekszárd, s a két szlovén játékosa, Maja Erkic és Lisec révén bebiztosította győzelmét a hátrányban triplákkal operáló, de azokat rendre elrontó ceglédiekkel szemben. 

Ami döntő volt ezen az összecsapáson, hogy a vendégek hatékonyabbak voltak, jobban céloztak a hárompontos köríven túlról, másként fogalmazva a Cegléd hazai vereségének egyik fő oka az igen gyenge (2/15, 13,33%) triplamutató volt, amellyel szemben a vendégek 7/17-es, 41.176%-os találati aránnyal céloztak. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_471 

Fotó: Némedi Péter 

Vármegyei szövetségek