Női Euroliga: ma nem termett babér
23
Feb
2017
Női Euroliga: ma nem termett babér
2017. február 23.  |  01:31
A Győr a papírformának megfelelően csak egyes időszakokban tudott méltó partnere lenni az Euroliga egyetlen veretlen csapatának, az orosz Dinamo Kurszknak. A Sopronnak még volt halvány reménye arra, hogy francia földön kivívja a jogot, hogy az Európa-kupában folytathassa nemzetközi szereplését, ám ezt az esélyt megilletődött kezdése miatt hamar elveszítette.

CMB Cargo-UNI Győr-Dinamo Kurszk 49-84 (6-17, 17-22, 11-23, 15-22)

Ideges, kapkodó játékkal indult a találkozó, a 6. percben 7-4-es vendégvezetést mutatott az eredményjelző, majd az Euroliga-sorozat egyetlen veretlen csapata, a Kurszk egy 8-0-lal megnyugtató, 10 pont fölötti előnyt szerzett. Az orosz csapat a második negyed elejét is megnyomta a szakasz első felét 12-3-ra nyerve 20 ponttal, 29-9-re vezetett. Ezt követően volt egy igéretes periódusa a győri csapatnak, s egységes, jó játékkal egy 14-6-os részhajrát bemutatva a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötték fel magukat Völgyi Péter tanítványai. A félidő 4 sikeres orosz büntetetővel, s 16 pontos vendég vezetéssel zárult.

A győri együttesnek e sorozatban sajnos hagyományosan gyenge a harmadik negyede, ezúttal is csak felvillanásokra futotta, hátránya közel 30 pontosra nőtt, a záró szakaszt pedig becsületből lejátszották a felek, s végül a papírformának megfelelően sima orosz siker született, Völgyi Péter tanítványai pedig majd a bajnokságban és a Magyar Kupában mutathatják meg, mit profitáltak az európai topligában való szereplésből.

Győr: KIESEL 14, Laklóth, Likhtarovic 8/6, Hruscaková 8, Goree 6. Cs.: Varga Zs. 2, Simon Zs. 2, Markó 2, Kovács V. 5, Török Á. 2, Simon A., Nagy R.



ESBVA Lille-Métropole - Uniqa Sopron 78-63 (24-10, 21-21, 15-18, 18-14)

A hazai center Stepanova 2 duplájára Johnson felelt betörésből, ám bő 3 perc elteltével 8-2-re vezettek a hazaiak, távolodni látszott nemhogy a 11 pontos siker, egyáltalán az esetleges győzelem reménye - időt is kért Sterbenz László. Nem sokat segített, indiszponáltan, a labdákat sora eladva játszott az Uniqa, a negyed közepén 19-2-re vezetett a Lille, Sterbenz kénytelen volt újra időt kérni. A magyar bajnok hosszú-hosszú kosárcsendjét Határ Bernadett törte meg, s a negyed hajrájában Fegyverneky jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a Sopron.

A második szakasz elején váltva este a kosarak, állandósult a 15 és 20 pont közötti hazai vezetés. Johnson triplája s Crvendakics kosara után 13 pontra feljött a Sopron, azonnal időt kért a hazai szakvezető. Crvendakics kosarai révén követte tisztes távolból ellenfelét az Uniqa. A negyed közepén a hazai játékosok elkövettek néhány - ezen a szinten megmosolyogtató - hibát, s ezt kihasználva a félidő hajrájában átmenetileg a 10 pontos lélektani határon belülre került a magára találó, felbátorodó Sopron. A félidő azonban 7-2-es hazai rohammal, s 14 pontos Lille-vezetéssel zárult.

Agresszív egészpályás letámadással kezdte a második félidőt a Sopron. amelyben ekkor Krnjic lépett elő vezérré, s amely bő 3 perc elteltével 10 pontosra faragta hátrányát. A szakasz közepén percekig állt 47-37 az eredményjelzőn, a holtpontról Bremont a hazaiakat mozdította el, majd kisvártatva újra betalált, Sterbenz pedig kénytelen volt újra időt kérni. Dubei villant kétszer is, ám közben Iagupova a hazaiak ukrán légiósa triplát dobott.

Állandósult a 10 és 15 pont közötti hazai előny, a negyed végén Johnsonnak a dudaszó pillanatában dobott kosarával 60-49-es Lille vezetést mutatott az eredményjelző. 

A záró szakaszt 10-2-vel kezdve a franciák eldöntötték a meccset a maguk javára. A hajrában ugyan egy Johnson vezette 9-0-lal kozmetikázott veresége mértékén a magyar bajnok, de az esélyét nagyon hamar elveszítette.

Sopron: Turner 2, JOHNSON 21/9, Crvendakic 10, Ajdukovic 4, KRNJIC 12. Cs.: Fegyverneky 6, Határ 4, Weninger, DUBEI 4, Czukor.

fotó:fiba.com 

Vármegyei szövetségek