Női Euroliga: befejeződik a csoportkör
21
Feb
2017
Női Euroliga: befejeződik a csoportkör
2017. február 21.  |  21:35
A Győr hazai pályán a veretlen Dinamo Kurszk ellen búcsúzik ma délután az Euroligától, s egyben az európai porondtól. Az este Franciaországban pályára lépő Sopronnak van még egy halvány kis esélye arra, hogy az Európa-kupában folytassa.

A győri együttes a mezőny egyetlen veretlen csapatát, az orosz Dinamo Kurszk csapatát fogadja. Ha a csoport tabelláját nézzük, ez a meccs fix kettesnek tűnik, az egyetlen győzelemmel a sereghajtó pozícióban álló Győr fogadja a veretlen Kurszkot. Amiben reménykedhet az egyébként az elmúlt napokban betegségek hátráltatta győri csapat - amely a hét végén felejthető meccsen verte 58-33-ra a BEAC-ot - az az, hogy a Kurszk a találkozó eredményétől függetlenül már megnyerte az Euroliga A-csoportját.

Úgy tűnt a hatalmas, drámai taktikai csatában háromszori hosszabbítás után elveszített Hatay elleni vereség után a Sopron számára is véget ért a nemzetközi szereplés. Mivel azonban a csoport sereghajtója, a lengyel Polkowice - amelyet a Sopron oda-vissza legyőzött - elkapta a francia Lille csapatát, Sterbenz László együttesének Franciaországban, a Lille otthonában még maradt némi reménye.

A Polkowice sikere a Lille ellen azt jelenti, hogy a Lille a 6. 5-8-cal, s az 5. és a 6. helyezettek bekapcsolódhatnak az Európa-kupa végküzdelmeibe. A Sopron 7. 4-9-es győzelem vereség mutatóval. Mindez azt jelenti: ha a szerda esti meccset követően összevetésben a Sopron jobbnak bizonyul a Lille csapatánál, akkor megelőzi, 6. lesz, és az Európa-kupában folytathatja.

A történetben a bökkenő az, hogy az első körben a Lille 72-62-re Sopronban is nyerni tudott...Már önmagában egy győzelem is óriási huszárvágás, bravúr lenne a soproniaktól, egy 10 pontnál nagyobb különbségű siker pedig...Szóval egy halvány reménysugár még pislákol a bajnokcsapatunk számára.

Sterbenz László (vezetőedző): Minden játékelemben, mindenkinek jól kell teljesíteni! A hazai meccsen volt 28 eladott labdánk, ha az ismétlődik, nem lesz esélyünk. Ha hattal kevesebb lepattanónk lesz riválisunkkal szemben, mint ahogy legutóbb a Hatay ellen, akkor se. Minden elemben fel kell venni velük a versenyt! Párharcokban, letámadásokban, test-test elleni védekezésben egyaránt. Mindenki nagy elszántsággal fogja tenni a dolgát, meglátjuk a képességink alapján mire jutunk!

A találkozó szerdán 20.00 órától élőben követhető a FIBA Youtube oldalán, illetve online statisztikai közvetítés formájában http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017 is.

Melléklet: Szurkolóink a hétfői edzésen meglátogatták a lányokat, szurkoltak, ugráltak egyet közösen, majd átadtak egy kis zöld-sárga ajándékcsomagot a jókívánságaikkal.

Fotó: Gazsovics Krisztián

 




Vármegyei szövetségek