A Tehetséges Fiatalok a Hepp Kupa győztese!
18
Feb
2017
A Tehetséges Fiatalok a Hepp Kupa győztese!
2017. február 18.  |  19:38

Vasas Akadémia - Tehetséges Fiatalok Budapest 62-73 (18-13, 9-19, 18-28, 17-13)

Győr, Audi Aréna, Vezette: Minár, Praksch, dr. Mészáros.

VASAS: Surmann 5, Boros 21, Steier 5/3, Andrássy 6/6, Peringer 7. Csere: Kiss 1, Katona, Völgyi 3, Lekli 14, Szanthoffer. Edző: Saed Armagiani

TF.: Szobi 22/6, Buzás 14/9, Beák 24/15, Tóth 2, Franczva. Csere: Somogyfoki 2, Kerkai 9/3, Szabó. Edző: Merim Mehmedovics.

A Hepp-kupa döntőjében az NB II-es Vasas tulajdonképpen címvédőként érkezett Győrbe, s az elődöntőben vert helyzetből egy parádés utolsó negyeddel verte meg a nagy esélyes Oroszlányt. A TF a Nyíregyházán át jutott a döntőbe, elsősorban remek csapatteljesítményének köszönhetően.

A finálét a Vasas kezdte jobban, Boros Márk ponterősségének köszönhetően gyorsan elhúztak ellenfelüktől. A TF támadásai nem igazán sikerültek, ez dicséri a Vasas védekezését is természetesen. Buzás Bence kosaraival látótávolságon belül maradtak azért a negyed végére (18-13).

Nagyot fordult a világ a második negyedben, Szobi Dániel és Beák Gábor kiváló játékával gyorsan megfordították az állást. Különösen védekezésben javult sokat a TF, mindössze 9 pontot engedélyeztek csak a Vasasnak. (27-32).

A fordulás után is a TF uralta a meccset, a Vasas rutinos, sok-sok NB I-es csatát megélt játékosai, az A-csoportban szereplői fiataljai tűntek idegesebbnek, amit ellenfelük jó csapatmunkával ki is használt. A Vasasnál egyedül Boros Márk tett hozzá többet a játékhoz, de ő egyedül ekkor kevés volt a sikerhez.

A negyed feléhez érve Kerkai triplájával először nőtt 10 pont fölé a különbség (33-45). Ekkor mr Saed Armagiani is lecserélte legjobbjait, s a fiatalokat vitte fel a pályára. Az eddig is jobban kosarazó Tehetséges Fiatalok pedig triplákkal növelték a különbséget (35-53). Úgy tűnt, akár le is zárhatja a meccset a TF, ám a Vasas a negyed derekára kicsit felpörgött, s Lekli kosaraival közelebb férkőzött ellenfeléhez (41-53). Mehmedovics mester gyorsan figyelmeztette is a fiait a Vasas Oroszlány elleni elődöntőjére, ahol ennél nagyobb hátrányból voltak képesek tíz perc alatt megfordítani a meccset az akadémisták. Boros Már igyekezett is igazolni az ellenfél edzőjét, szép betörésével tartotta meccsben a Vasast. A negyed végére ugyanakkor elsősorban fejben fáradt el Vasas, Andrássy Géza technikaija is ezt igazolta. Így aztán a TF a záró tíz perc előtt biztató előnnyel vonulhatott a kétperces szünetre (45-60). 

A záró negyedet határozottabb védekezéssel kezdte a Vasas, a TF mintha már elhitte volna, hogy győzött. Így a címvédő Lekli büntetőivel, valamint Boros duplájával szépen csendben 10 ponton belülre kerültek a 33. perc végére (51-60). Tovább azonban egyelőre nem jutottak, sőt, Buzás Bence triplájával már 15 volt közte (51-66). Harcoltak Borosék becsülettel, s bár nem ment nekik annyira, mint az Oroszlány ellen, ennek ellenére két és fél perccel a vége előtt ismét látótávolságba kerültek a TF-től (58-66).

Ám ennél közelebb annak ellenére sem tudtak jönni, hogy volt rá lehetőségük. Azonban ezen az estén nem igazán volt olyan játékos a soraikban, aki biztos kézzel dobott volna kintről. A betöréseket pedig jól védték Kerkaiék, így a Hepp Ferenc Kupa idei versenykiírását teljesen megérdemelten nyerte a Tehetséges Fiatalok Budapest együttese.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?huna_cup_379 

Fotó: Rébay Viktor 

Vármegyei szövetségek