A Nyíregyházáé a Hepp Kupa bronzérme
18
Feb
2017
A Nyíregyházáé a Hepp Kupa bronzérme
2017. február 18.  |  19:31

OSE Lions - Blue Sharks Nyíregyháza 65-94 (12-21, 10-25, 22-26, 21-22)

OROSZLÁNY: Kiss 7/3, Kovács 4, Zsíros 5/3, Burai 11, Horváth 12. Csere: Wehner 12/9, Olasz 6, Gorzsás 3/3, Joó, Keller 1. Edző: Vavra András

NYÍREGYHÁZA: Bus 19/3, Czura 22/3, Fazekas Cs. 10/6, Nagy 14/9, Gant 18. Csere: Sitku 3/3, Oláh 2, Varga, Fazekas S., Gáspár 2, Mokánszki 4/3. Edző: Siska János

Győr, Audi Aréna. Vezette: Menyhárt, Szilágyi, Nagy

A nyírségiek pontosan úgy kezdték a bronzmeccset, mint az elődöntőt, azzal a különbséggel, hogy a remek lendület ezúttal sokkal tovább tartott. A láthatóan tompán mozgó oroszlányiak sem védekezésben, sem támadásban nem tudták megismételni előző napi teljesítményüket, sokat is pörölt velük emiatt edzőjük, Vavra András. A Nyíregyházánál a Bús - Nagy - Gant trió hozta a szokásos megbízható teljesítményét, ám a túloldalon ezúttal nem akadt senki, aki ki tudott volna emelkedni a szürkeségből. Nem ültek a triplák, védekezésben pedig sem az emberfogás, sem a zóna nem volt elég éles. Így aztán a második negyed közepére húsz pont közelébe tornászta előnyét a Nyíregyháza (16-35).

Különösen annak fényében volt aggasztó a mutatott produkció Vavra András számára, hogy a B-csoport nyugati élcsapataként, feljutásért küzdő együttesként messze nem voltak partiban egy keleti középcsapattal. S ez akkor is meglepetés, ha nem volt ott legjobbjuk, a sérülést szenvedett amerikai irányító.

A félidő végére tekintélyesnek mondható előnyt szorgoskodott össze a Nyíregyháza, s az már látszott, hogy hatalmas változásnak, kisebb csodának kell történnie a második félidőben ahhoz, hogy az OSE megszerezze a bronzérmet.

A fordulás után sem változott annyit a játék képe, hogy győzelmi esélyeket dédelgethessen az Oroszlány. Kipontozódott irányítójuk, Kiss Kornél is, így aztán az egyik legjobb pontszerzőjüket is elvesztették. A Nyíregyháza ezzel szemben továbbra is jó ritmusban, gyorsan kosárlabdázott, a jó védekezésből szerzett labdákkal sorra dobták a ziccereket. A 33. percre már harminc pontra nőtt a különbség a csapatok között, a lényegi kérdések tehát eldőltek (52-83).

Siska János csapatának jó előjel lehet a bajnokság hajrájára a bronzmeccsen mutatott dinamikus játék, míg Vavra Andrásnak lesz dolga bőven, ha újra feljutásra esélyes csapattá akarja tenni az Oroszlányt.

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/huna_cup/x1617/huna_cup_378   

Fotó: Rébay Viktor 

Vármegyei szövetségek