Női NB I: a 18. forduló beharangozója
18
Feb
2017
Női NB I: a 18. forduló beharangozója
2017. február 18.  |  02:54
Három meccset rendeznek szombaton, egyet pedig vasárnap a női NB I hétvégi fordulójában, amelyből a PEAC-Cegléd találkozóra majd március 1-én kerül sor. A hét közben háromszoros hosszabbításos meccset játszó bajnok Sopronnak jól jön a szabadnap.

A forduló szombaton 17 órakor a ZTE-PINKK meccsel kezdődik. A ZTE saját pályáján a legjobbakra is veszélyes, a PINKK gyakran változó légiós kontingensével még nyeretlen idegenben. A 7. fogadja a 9. helyezettet, de a ZTE 7-8-as, míg a PINKK 2-13-as győzelem-vereség mutatóval áll, úgyhogy egyértelműen a hazai együttes a favorit.

A Szekszárd élcsapattá lépett elő, a Vasas pedig a legjobb nyolc közé jutásért harcol. Legutóbb, Pasaréten a Vasas két kulcsjátékosa, bolgár bedobója, Bachvarova és amerikai centere, Rochell nélkül három negyeden át remekül játszva partiban volt a bajnok Sopronnal. Ennek ellenére a 6-1-es hazai mérleggel rendelkező Szekszárd otthonában hazai siker valószínű a 18 órakor kezdődő összecsapáson.

Pár évtizede még hatalmas MTK-Diósgyőr csaták voltak a dobogós helyekért. Jelenleg a vendégek álmodozhatnak éremről, a hazaiak a bentmaradásért küzdenek. Legutóbb az MTK döntetlenre állt a félidőben Cegléden, a Diósgyőr pedig sokáig csak szenvedett a BEAC ellen. Ezek alapján a 18 órakor kezdődő városmajori találkozó lehet egy izgalmas, éles meccs - a vendégek az esélyesek.

Az egyetlen vasárnapi összecsapásra, a BEAC-Győr (16.00) meccsre is ez áll. A bajnokságban a győriek két rangadót nyertek, előbb Sopronban értek el hatalmas bravúrt, remek hajrával, majd a PEAC csapatát gyűrték le Völgyi Péter tanítványai. Hét közben azonban volt egy franciaországi Euroliga fellépésük is Simon Zsófiáéknak, amelyen összességében bár a papírformának megfelelően kikaptak, de helytálltak. Elképzelhető, hogy a sorozatterhelés - a bajnoki rangadók és az Euroliga meccsek - fizikálisan és mentálisan is sokat kivesznek a győriekből - ez lehet a múlt hét végén a Diósgyőr otthonában magát 37 percig kiválóan tartó BEAC esélye, s Balogh Judit tanítványai a miskolci teljesítményükből önbizalmat meríthetnek...Egyértelmű, hogy a Győr kerete az erősebb, esélyes is a látogató, de nem kizárt, hogy egy színvonalas, izgalmas meccsre kerül majd sor a Hauszmann utcai Gabányi-csarnokban.

Vármegyei szövetségek