A Szolnok zsinórban hetedszer a fináléban
17
Feb
2017
A Szolnok zsinórban hetedszer a fináléban
2017. február 17.  |  18:57

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 58-71 (18-27, 9-24, 22-5, 9-15)

Győr, Audi Aréna, 1500 néző

SZEGED: Lilov 14/9, Boltics 6, Csirics 17/3, Juhos 5/3, Sulovics 16. Csere: Wirth. Edző: Nikola Lazics

SZOLNOK: Wittmann 6/6, Vojvoda 20/9, Barnies 7, Eilingsfeld 12/3, Andric 9. Csere: Tóth 6, Boriszov 5/3, Popovics 6/3, Csák. Edző: Kmézics Zorán

Pavlicsevics emlékezetes kiállítása miatt nem játszhatott a Szolnok soraiban, míg a szegedieket sérülés sújtja, így mindkét csapat foghíjas kerettel vágott neki az elődöntőnek. Az Olaj kapta el jobban a rajtot, s gyorsan hat-nyolc pontos vezetést szerzett. Vojvoda mellett Eilingsfeld János húzta a szolnoki szekeret, s már az első játékrészre sikerült 9 pontos előnyt kovácsolni (18-27). A második negyedben még nagyobb lett az előny, Wittmann tripláival húsz pont közelébe nőtt a különbség. Eldőlni látszott a meccs, a Szeged tompán és lélektelenül játszott, az Olaj pedig könnyedén dobálta kosarait.

Alighanem a 24 pontos félidei előny nagyon megnyugtatta Andricékat, s a harmadik negyedben fejben mindenképpen az öltözőben maradtak. A Szeged viszont gyorsan vérszemet kapott, s elkezdett szívósan kapaszkodni az Olaj után. A szolnokiakat megroggyantotta Tóth Ádám teljesen felesleges ütése, s az azt követő kiállítása (a center nem játszhat a döntőben), Csirics és Lilov pedig kihasználta a lélektani előnyt, s vezérletükkel 17 pontot ledolgozott hátrányából a záró negyedre a Szeged.

Az utolsó tíz percre aztán összekapta magát az Olaj, s még mielőtt túl közel jött volna az ellenfél, rákapcsoltak, s a remekül játszó Vojvoda vezetésével végül megnyerték a meccset, s bejutottak a fináléba.

Nikola Lazics: Mintha két csapat lettünk volna a két félidőt nézve. Az elsőben árnyéka voltunk önmagunknak, míg a másodikban már jól védekeztünk, s úgy kosárlabdáztunk, ahogyan tudunk. Nekünk most marad a bajnokság, szeretnénk megőrizni pozíciónkat a bajnoki tabellán.

Kmézics Zorán: Nagyon jól kezdtünk, az első félidő végére nagy előnyt építettünk ki. Aztán a szünetben elhitte a csapat, hogy nyertünk, a Szeged pedig nagyon küzdve felzárkózott. A negyedik negyedre összekaptuk magunkat, s végül nyerni tudtunk. Tóth Ádám sportszerűtlenségéért ezúton szeretnék elnézést kérni a szegediektől, a jogos kiállításával most a csapatunkat sújtotta.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_cup_5  

Fotó: Rébay Viktor 

Vármegyei szövetségek