Fővárosi döntőt rendeznek a Hepp Kupában
17
Feb
2017
Fővárosi döntőt rendeznek a Hepp Kupában
2017. február 17.  |  16:05

Hepp Kupa, elődöntő. Győr, Audi Aréna

Vasas II. - OSE Lions 66-64 (10-15, 24-25, 13-19, 19-5)

VASAS: Surmann P. 10/6, Boros 5, Steier 6/3, Andrássy 14/3, Peringer 2. Csere: Kiss B. 8/6, Katona, Völgyi 6, Lekli 15. Edző: Sead Armagiani.

OSE: Kiss 22/6, Wehner 4, Kovács 3/3, Varga 3, Horváth 2. Csere: Olasz, Burai 9/3, Gorzsás 10/6, Zsíros 11/9. Edző: Vavra András

Bár a Vasas NB 2-es csapat hivatalosan, de a játékosállománya szinte megegyezik a tavalyi B-csoportos, feljutást kiharcoló gárdával. A keretből többen az A-csoportban vitézkedő nagycsapatban is ott szerepelnek, magyarán az osztálykülönbség a játékosállományban nem jelentkezett. Különösen úgy, hogy az oroszlányiak legjobbja, Lestin Lewis sérülés miatt nem léphetett pályára, igaz a fővárosiaknál is voltak hiányzók: Surmann Gábor és Kozma Norbert. Érdekesség, hogy tavaly ez a két gárda vívta a B-csoport döntőjét, alighanem az oroszlányiakban maradt keserűség az ottani vereségért.

Ennek köszönhetően aztán szoros, parázs meccs kerekedett a két csapat összecsapásából. A Vasas szívós védekezéssel próbálta megzavarni az OSE játékosait, míg a túloldalon aKissKornél igyekezett pótolni az amerikai légiós hiányában kieső pontokat. Nos, ez remekül sikerült, de ennyire ne szaladjunk előre. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, nem tudott elhúzni egyikük sem. A kezdeti idegességnek is köszönhetően elég kevés pont esett, amiből a valamivel jobban dobó OSE jött ki jobban, s az első negyed végére ötpontos előnyt harcoltak ki (10-15).

A vasas játékában változást a rövid pihenő után visszatérő Andrássy Géza, valamint Lekli József hozott. Ketten összehoztak gyorsan öt támadólepattanót, s kosaraikkal a Vasas utolérte az Oroszlányt. Vavra András időkérése és cseréi felrázták az oroszlányi játékosokat, az ellenállhatatlanul kosarazó Kiss Kornél, illetve a két triplát is dobó Zsíros Péter vezetésével visszavették a meccs irányítását, azaz újra futhatott az eredmény után a Vasas. Ezúttal viszont nem sikerült újítaniuk, így a szoros második negyeddel lényegi változás a mérkőzésben nem történt.

A fordulás után az OSE játéka agresszívebbé vált, jól védekeztek, míg a Vasas mintha az öltözőben maradt volna. Az oroszlányiak fokozatosan növelték előnyüket, s úgy tűnt, az utolsó negyed előtt eldöntik a meccset.

A záró tíz perc viszont olyan fordulatot hozott, ami addig nem volt benne a mérkőzésben. Az OSE teljesen leblokkolt, a Vasas pedig állva hagyta ellenfelét, s az utolsó percig csak két pontot engedélyezett az oroszlányiaknak. A túloldalon pedig 18 ponttal terhelték meg az OSE kosarát, s a végére, igazából először a meccsen, ők álltak nyerésre.

Kiss Kornél kosarával kosarával előbb két pontra zárkózott fel az Oroszlány, s mivel a fővárosiak eladták a labdát, maradt még egy dobás a fordításra. Azonban Wehner dobása nem ért célt, s így az utolsó negyedben nagyszerűen harcoló Vasas jutott a döntőbe, ahol a TF lesz az ellenfele.

Fotó: Rébay Viktor 

Vármegyei szövetségek