Női Európa kupa: kiesett a Cegléd
17
Feb
2017
Női Európa kupa: kiesett a Cegléd
2017. február 17.  |  06:00
A Kassán 15 ponttal elveszített Európa-kupa negyeddöntő visszavágóján egy negyeden át élt a ceglédiek reménye, de a második 10 percben eldöntötte a továbbjutás kérdését, s Cegléden is nyerni tudott a Good Angels Kosice együttese, amely így kettős győzelemmel jutott tovább.

VBW CEKK Cegléd - Good Angels Kosice 70-77 (22-18, 10-25. 19-10, 19-24)

Nekiesett a kassai csapatnak a Cegléd, amely Medgyessy Dóra két kosarára építve 6-0-lal indította a visszavágót. A szakasz közepén Skorics kosarával 12-5-re lépett el ellenfelétől Cziczás László együttese. Ezt követően azonban a kassaiak egy 8-3-mal lehűtötték az ekkor a padról remekül beszálló Serbán Anett vezette ceglédiek lelkesedését. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, 4 ponttal járt ellenfele előtt a Cegléd.

A második szakasz elején közel 2 perig állóháború folyt, azaz nem született kosár, majd Serbán triplája a hazaiak szekerét lendítette előre, s ismét 7 ponttal ment a CEKK, s összesítésben csupán 8 pont volt a hátránya.

Több, mint 3 perc elteltével szerezte negyedbeli első kosarát a kassai csapat, ám ez órási áttörést jelentett a vendégeknél: egy 10-0-lal átvették a vezetést az ekkor kapkodó, helyzeteit sorra elhibázó Cegléd ellen. Ekkor még Nagy-Bujdosó egy triplájával egalizált a magyar együttes, ám 28-28 után egy 10-2-es kassai roham következett. 25-18-as ceglédi vezetést követően egy 22-5-ös bő 5 perccel ha a visszavágót nem is, a továbbjutás kérdését eldöntötte a Kassa, amely félidőben 11 ponttal, összevetésben pedig 26-tal vezetett.

Szünet után megpróbált mindent a Cegléd, fel is jött, szorossá tette a visszavágót, de a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező kassaiak a kritikus pillanatokban mindig újítani tudtak, s a visszavágót is megnyerték. A Cegléd kulcsjátékosai közül ezúttal csupán Nagy-Bujdosó és Skorics hozta magát, s hiába voltak remek megmozdulásai a padról érkező Kányásinak és Serbánnak, ez kevés volt a kassaiak ellen.   

Összességében azonban remekül menetelt az Európa-kupában a Cegléd, minden dicséretet megérdemel Cziczás László együttese, amelynek fiatal, s kevesebb nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosai a jövőben - akár már a bajnokságban, s a közelgő Magyar Kupa döntőn rengeteget profitálhatnak ebből a minden előzetes várakozást felülmúló nemzetközi szereplésből.

Cegléd: Medgyessy 7, Katona 3/3, SKORICS 18, NAGY-BUDJOSÓ 25/12, Makszimovics 1. Cs: KÁNYÁSI 5/3, SERBÁN 10/6, Ruttner 1, Kobolák, Filipowicz.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/eurocupwomen/2017/1602/VBW-CEKK-Cegl%C3%A8d-Good-Angels-Kosice#|tab=boxscore_statistics     

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek