Hepp-kupa: a TF az első döntős
17
Feb
2017
Hepp-kupa: a TF az első döntős
2017. február 17.  |  13:48

Hepp Kupa, elődöntő. Győr, Audi Aréna

T. F. Budapest - Nyíregyháza Blue Sharks 80-73 (19-29, 18-14, 17-17, 26-13)

TF.: Szobi 13/3, Buzás 15/9, Franczva 4, Beák 27/9, Tóth 2. Csere: Somogyfoki 10/3, Kerkai 9, Szabó. Edző: Merim Mehmedivocs

NYÍREGYHÁZA: Bús 6, Fazekas 8, Czura 12/6, Nagy 21/15, Gant 21. Csere: Sitku, Oláh 5/3, Varga. Edző: Siska János.

A Hepp-kupa első elődöntőjén az előzetesen esélyesebbnek tartott nyíregyháziak kezdtek jobban. Nagy Krisztián és Emani Gant uralta a palánk alatti területeket, vezérletükkel gyorsan megléptek ellenfelüktől a nyírségiek. A TF szemmel láthatóan nem tudott ekkor igazán mit kezdeni Fazekasék védekezésével, az eladott labdákból pedig rendre könnyű kosarakat kaptak. A nagy iramú, ám elég sok hibával tarkított első negyed végére nőtt a legnagyobbra a különbség (19-29).

A folytatásban egyre jobban belemelegedett a játékba a TF, Szobi és Beák kosaraival gyorsan eltüntették a különbséget, s a negyed derekához érve teljesen nyílttá vált a meccs (35-36). Különösen a palánk alatti védekezését tudta felrázni Merim Mehmedovics, elsősorban ennek köszönhette a felzárkózást a fővárosi gárda.

Egy dolog továbbra sem változott, sok volt a hiba, az eladott labda, a kihagyott ziccer. A kábultságból a negyed végére felébredt a Nyíregyháza, s Czura triplájával hat pontosra növelte csapata előnyét (35-41). A félidőig ezen már nem tudott csökkenteni a TF (37-43).

A harmadik negyed kifejezetten izgalmas játékot hozott. Teljesen kiegyenlített volt a küzdelem, amint meglépett kicsit valamelyik csapat, érkezett egy Buzás-, vagy Nagy-tripla, s máris újra egál volt az állás. Azt érezni lehetett, hogy az első negyedet nagyon megnyomó Nyíregyháza bírja kevésbé a meccs iramát, bár ez ekkor az eredményben még nem látszott meg, s hatpontos előnnyel fordulhattak az utolsó játékrészre.

A negyed harmadáig nem is különösebben változott a játék képe, a Beák Gábor által húzott fővárosiak először Kerkai duplájával vették át a vezetést. Utána érkezett a meccsen szokásos Buzás-tripla, s máris meglépett ellenfelétől a TF. A meccset pihenő nélkül végigrobotoló Nagy Krisztián is elfáradt, a hármasai már nem találtak célt, a fővárosiak pedig fegyelmezett, okos játékkal nem engedték már közelebb a Nyíregyházát. A kiegyenlített meccsen a büntetőzések után a dudaszóra alakult ki a legnagyobb különbség, ekkora differencia nem volt a felek között. Így a jobban összpontosító, a hajrát erővel jobban bíró TF teljesen megérdemelten jutott a szombati fináléba.

Statisztika:

http://kosarsport.hu/game/huna_cup/x1617/huna_cup_376 

Vármegyei szövetségek