Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
16
Feb
2017
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
2017. február 16.  |  05:04
„Megfogyva bár, de törve nem"

A Zsíros Tibor Magyar Kupa címvédője az Egis Körmend, amely tavaly a SYMA-csarnokban a Paks (93-88), a Sopron (74-72) és a Szolnoki Olaj (68-55) legyőzése után ért fel a csúcsra. Ezzel a vasiak számítanak a csúcstartónak a jelenlegi mezőnyből, hiszen korábban hat alkalommal: 1990-ben, 1993-ban, 1994-ben, 1995-ben, 1997-ben és 1998-ban is az aranyéremig meneteltek.

Sok mindenen keresztülmentek már a piros-feketék az idei szezonban. Jól indult az évad számukra, 6-0-s mutatóval vezették a bajnokságot, ám aztán jött három vereség (Falco, Jászberény, Kecskemét), és lemondott a sikeredző, Teo Cizmic. A helyét Gaspar Potocnik vette át, az eredmények újra jöttek, a csapat a nemzetközi kupában is menetelt, történelmet írt azzal, hogy bejutott a FIBA Europe Cup sorozat legjobb tizenhat együttese közé, ezzel a körmendiek mondhatják el magukról, hogy hazánkból ők maradtak a legtovább életben a nemzetközi porondon.

A vasiak jelenleg tizenkét győzelemmel és hat vereséggel az Alba Fehérvár mögött a bajnoki tabella második helyén állnak, ugyanolyan mutatóval, mint csütörtöki ellenfelük, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

November 29-én már találkozott egymással a két együttes, akkor a Falco örülhetett az Aréna Savariában. Gaspar Potocnik vezetőedző dolgát nehezíti, hogy Jordan Loveridge elküldése után négy légiósa maradt, Horti Bálint pedig legutóbb Zalaegerszegen megsérült, így a győri döntőre mindössze hat felnőtt játékossal és fiatal magyarokkal utazik el a Rába-parti együttes.

"Az általános vélekedés szerint a kupa nyolcas döntőjének nehezebbik ágára kerültünk, és ha a bajnoki tabellát nézzük a sorsolás idején, akkor ez igaznak is tűnik, ugyanakkor a lebonyolítási rend miatt senki sem mehet biztosra. Egyetlen meccsen kell jobbnak lenni az ellenfélnél, és minden találkozó egy új történet. Mentálisan és fizikálisan is készen kell állni arra, hogy három nehéz mérkőzést vívjon meg a gárda három nap alatt. Ez úton is gratulálok a múlt évi csapatnak a remek munkához, amivel megnyerték ezt a kupát. De nem gondolom, hogy az lenne a természetes, hogy minden évben a Körmend viszi el ezt a trófeát. Az biztos, hogy mindent megteszünk a kellő felkészülésünk érdekében, és a legjobbunkat adjuk majd ahhoz, hogy sikeresek legyünk, de ezt megelőzően is komoly feladatok várnak még ránk." - mondta Gasper Potocnik vezetőedző.

A rangadót az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

20:30: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend (ND 4.)

Vármegyei szövetségek