Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
15
Feb
2017
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
2017. február 15.  |  21:06
Sikerül-e megtörni az átkot?

A győri Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjének első napja a Falco-Körmend vasi rangadóval zárul. A szomszédvári csatán garantált lesz a jó hangulat, a derbit az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

A bajnokságban november 29-én találkozott egymással a két rivális, akkor elég simán, 85-69-re a sárga-feketék nyertek. Érdekesség, hogy a felek az MK-hétvége után az alapszakasz 19. fordulójában is összemérik egymással erejüket.

A Falco jelenleg tizenkét győzelemmel és hat vereséggel harmadik a tabellán, ugyanolyan mérleggel rendelkezik, mint csütörtöki riválisa, az Egis Körmend, csak rosszabb kosárkülönbsége miatt szorul a dobogó alsó fokára. Az öt légióssal és négy magyar válogatott játékossal rendelkező szombathelyiek szenzációs formában érkeznek a győri fináléra, legutóbbi kilenc mérkőzésükből nyolcat megnyertek, többek között a listavezető Alba Fehérvár, a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK és a Kaposvári KK is fejet hajtott Váradi Benedekék előtt. Igaz, a csapat elsősorban hazai pályán erős, az Aréna Savariában ebben a szezonban még nem tudott senki sem nyerni (10/10), a Szombathely táblát elhagyva viszont már gondjai akadtak a gárdának, amely nyolc fellépéséből csak kettőt (a Sopron és a Vasas Budapest ellen) tudott megnyerni vendégként.

A Falco keretéből jelenleg mindenki egészséges, leszámítva Kovács Pétert, aki bordasérüléssel bajlódik, de így volt ez már legutóbb a Szeged ellen is, akkor vállalta a játékot a hátvéd, vélhetően így lesz ez a hétvégén is.

A „sólymok" történetük során még soha nem nyerték meg a Magyar Kupát, pedig négy alkalommal karnyújtásnyira voltak tőle, kétszer ráadásul Szrecsko Szekulovics irányításával. Az ezüsttel már „tele a padlás": 1998-ban, 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is be kellett érniük a második hellyel.

"A célunk, amiért utazunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát. Nehéz lesz, mivel a legjobb 8 csapat szerepel a tornán. Bármelyik csapat tud meglepetést okozni. A sorsolásunk nem könnyű, rögtön megyei rangadóval kezdünk. Hajrá Falco!" - mondta Szrecsko Szekulovics vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

20:30: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend (ND 4.)

Vármegyei szövetségek