Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
15
Feb
2017
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
2017. február 15.  |  04:19
Egyelőre csak egy mérkőzésre tervez Bencze Tamás

Február eleje óta már a Zalakerámia ZTE KK is a „négylégiósos csapatok" táborát erősíti. A 203 centis amerikai center, Jerrell Wright eddig két mérkőzésen bizonyíthatott, 14 perc alatt 4 pontot és 7 lepattanót átlagolt.

A ZTE négyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát: 1988-ban, 1992-ben, 1996-ban és 2010-ben ért fel a csúcsra. Nyolcas döntőnek csak egyszer volt résztvevője, tavaly a SYMA-csarnokban azonban hamar csomagolhattak Mohácsiék, miután rögtön kikaptak a Sopron ellen (65-72). A Tüskecsarnokba és Pécsre nem kvalifikálták magukat.

A zalaiak első ellenfele a bajnoki listavezető Alba Fehérvár lesz, akivel már mindkét találkozót letudták az alapszakaszban: az első fordulóban hazai pályán 71-65-re, majd január végén, Székesfehérváron 90-81-re maradtak alul. Amennyiben a Magyar Kupában sikerül revansot venniük, akkor az elődöntőben az egyik vasi riválissal találkoznak.

Bencze Tamás együttese egyébként január közepe óta a győzelem-vereség-győzelem-vereség-győzelem-vereség sormintát tudhatja magáénak. A főpróba nem sikerült fényesre: vasárnap a Körmend az örökrangadón 88-85-re nyerni tudott a zalai „katlanban". A ZTE jelenleg tizenegy győzelemmel és hét vereséggel hatodik a tabellán. A semleges helyszín miatt viszont vélhetően aligha aggódnak a kék-fehérek drukkerei, hiszen idegenben jól megy a csapatnak, az idei szezonban nyolc fellépéséből ötöt megnyert vendégként.

"Öröm számunkra, hogy ismét részesei lehetünk a Magyar Kupa döntőjének. Nyilván, mint a többi hét csapatnak is az a célunk, hogy megnyerjük a Kupát. Sportemberként ez nem is lehet másképp. A realitás? Nincs lehetetlen számunkra, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy kerülhettünk volna papíron könnyebb ágra is... Az Alba legyőzése óriási fegyvertény lenne, de ha rajtuk túljutnánk, akkor is egy nagyon nehéz mérkőzés várna ránk valamelyik vasi riválissal. Szóval egyelőre csak egy mérkőzésre tervezünk, az Alba ellen kell mindent kiadnunk magunkból a győzelemért!" - mondta Bencze Tamás vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

18:00: Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár (ND 3.)

Vármegyei szövetségek