Női csapataink a kupákban - előzetes
14
Feb
2017
Női csapataink a kupákban - előzetes
2017. február 14.  |  22:41


Szerdán az Euroligában a Sopron a török Hatay ellen, csütörtökön a Cegléd a Kassa ellen játszik a folytatás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést. A győriek számára már nincs igazi tétje a szerda esti franciaországi fellépésnek.

A Sopron azt a török Hatayt fogadja, amely jelen pillanatban 5-7-tel - egy győzelemmel és egy hellyel - Sterbenz László együttese előtt a 6. helyen áll az Euroliga B-csoportjában. A két csapat összecsapásának tétje a csoport 6. helyének a megszerzése. Amelyik fél megcsípi e pozíciót, az Európa-kupában folytathatja nemzetközi menetelését. Az első körben török földön 8 ponttal, 74-66-ra a Hatay nyert, a végelszámolásnál akár az egymás elleni összevetés is dönthet, jó lenne 8 pontnál nagyobb különbséggel nyerni.

A soproni csapathoz a közelmúltban csatlakozott a szerb Európa-bajnok center, Tijana Ajdukovics, akit éppen a nemzetközi porondon való eredményesebb szereplés érdekében szerződtetett a magyar bajnok - kérdés, a rendelkezésre álló nem túl hosszú idő, nem egészen két hét mennyire volt elég beépíteni a középjátékost a csapatba.

A Sopron-Hatay mérkőzést a DigiSport1 17.45-től élőben közvetíti-

A BLMA-Győr mérkőzésnek igazi tétje a francia éllovas a Basket Landes Montpellier Agglomeration csapata számára van, a győri együttes vendéglátója azért küzd, hogy a csoportkör után továbbléphessen, s az Euroliga Final Four-ért játszhasson. Egyértelműen a hazai csapat az esélyes, a Győr egy tisztes helytállás reményében utazik francia földre.

Egészen más lesz a célja csütörtökön este a Ceglédnek. Cziczás László együttese 15 pontos hátrányt próbál ledolgozni a kassaiakkal szemben az Európa-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Kassán jól kezdtek a ceglédiek, de később voltak olyan hosszabb rövidzárlatai, amelyek miatt nagyobb előnyt szerzett a kassai együttes, bár a végén valamit tudott javítani a helyzetén a Cegléd. A különbség amolyan határeset: ledolgozható, de nagyon nehéz. Ami a Cegléd malmára hajthatja a vizet, hogy a csapat már eddig is messze erőn, s minden várakozáson felül teljesített, elvben nyomás nélkül, felszabadultan játszhat. Ha ez párosul a ceglédi közönség támogatásával, nagyon nagy dolgok történhetnek a Gál József Sportcsarnokban.


Vármegyei szövetségek