Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
14
Feb
2017
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
2017. február 14.  |  21:01
Tizenhárom éve már jártak a csúcson

A Kaposvári KK az idei szezon egyik legstabilabb csapatának számít a férfi élvonalban, amióta pedig Javier Durent a rutinos amerikai dobóhátvédre, Winsome Frazierre cserélték, azóta csak még jobb formának örvendenek a somogyiak: legutóbbi négy meccsüket megnyerték, a hétvégit Pakson, elsősorban jó kezdésüknek és remek dobószázalékuknak köszönhetően.

A kék-fehérek jelenleg tizenkettő győzelemmel és hat vereséggel negyedikek a tabellán, csak rosszabb kosárarányuk miatt szorulnak a két vasi csapat, az azonos mutatóval álló Egis Körmend és Falco-Vulcano Energia KC Szombathely duó mögé.

Első ellenfelük a győri tornán a Szolnoki Olaj KK lesz, továbbjutás esetén pedig a Naturtex-SZTE-Szedeák - Pécsi VSK-PANNONPOWER negyeddöntő győztesével találkoznak. A semleges pálya elvileg nem jelenthet akadályt a KKK-nak, hiszen az idei szezonban kilenc idegenbeli fellépéséből ötöt megnyert.

Eddig történetük során egy alkalommal, 2004-ben, Székesfehérváron nyertek Magyar Kupát, miután a fináléban 83-81-re jobbnak bizonyultak a házigazda Albacompnál, három évvel korábban, 2001-ben a második hely jutott nekik hazai pályán. A nyolcas döntő eddig nem hozott számukra szerencsét, tavaly a SYMA-csarnokba nem kvalifikálták magukat, 2015-ben pedig pont a Szolnok jelentette a végállomást számukra a Tüske-csarnokbeli negyeddöntőben (77-95), akárcsak egy évvel korábban, 2014-ben, Pécsett a Sopron (73-78).

Érdekesség, hogy a két évvel ezelőtti ütközetből mindössze hat magyar játékos maradt hírmondónak: Hendlein Roland, Fodor Márton, Grebenár Péter és Papp Péter az egyik, illetve Wittmann Krisztián és Vojvoda Dávid a másik oldalon.

"Nagyon örülünk, hogy ismét bejutottunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe. A sors fintora, hogy ismét a Szolnok lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben. Szeretnénk egy jó meccset játszani ellenük, amelyen van esélyünk a győzelemre is. Ez egyszer már sikerült ebben a szezonban, de azóta már rengeteg dolog változott. Tudjuk, hogy az egyik legnehezebb ellenféllel állunk majd szemben, de becsülettel küzdünk majd a továbbjutásért!" - mondta Fekete Ádám vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

15:30: Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK (ND 2.)

Vármegyei szövetségek