Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
14
Feb
2017
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
2017. február 14.  |  20:33
A Szolnoki Olaj KK számít a hétvégi Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő egyik legnagyobb esélyesének. Bár nem volt ez mindig így, elég döcögősen indult az idei szezon a bajnoki címvédőnek, eleinte a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban sem úgy jöttek össze az eredmények, ahogy azt eltervezték. Aztán előbb légióscserékre, majd edzőváltásra szánta el magát a klubvezetés, azóta pedig újra jönnek az eredményesen szerepel a Tisza-parti gárda.

Az Olaj jelenleg tizenegy győzelemmel és hét vereséggel ötödik a tabellán, legutóbbi hat fellépéséből ötöt megnyert Kmézics Zorán irányításával, csak Szombathelyen maradt alul (87-79-re a Falcóval szemben). A főpróba is jól sikerült, szombaton 93-77-re verték a sereghajtó MAFC-ot.

A rutin és a keret mélysége mindenképpen mellettük szól: magyar válogatottak sora mellett hat légióst tudnak felmutatni, ráadásul közülük Aleksza Popovics, Milos Boriszov és Nikola Pavlicsevics korábban a montenegrói-, Luksa Andric pedig a horvát válogatottnak volt tagja. A teljes mezőnyt figyelembe véve egyébként Vojvodáék dobták eddig a legtöbb pontot, 1535-öt, ami 85,27-es mérkőzésenkénti átlagot jelent.

A Szolnok már hatszoros kupagyőztesnek, a kétezres évek egyik legsikeresebb csapatának mondhatja magát: 2002-ben, 2007-ben, 2011-ben, 2012-ben, 2014-ben és 2015-ben is a piros-feketék emelhették magasba a trófeát, tavaly heroikus küzdelemben maradtak alul a SYMA-csarnokban az Egis Körmenddel szemben (55-68).

Fortuna istenasszony kegyes volt a sorsoláskor a csapathoz, hiszen papíron a könnyebb ágra került: a negyeddöntőben a Kaposvári KK-val kell megküzdenie, majd továbbjutás esetén a Naturtex-SZTE-Szedeák vagy a Pécsi VSK-PANNONPOWER várhat rájuk az elődöntőben. Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt is a somogyiakkal meccseltek az első körben, jó előjel lehet, hogy akkor 95-77-re nyertek, és a végén aranyérmet szereztek...

"Látszólag könnyű ágra kerültünk a sorsolásnál, azonban kivétel nélkül erős csapatok kerültek a legjobb nyolc közé, ahol egy mérkőzés dönt mindig a továbbjutásról. Szeretnénk döntőt játszani, és minél jobb teljesítményt nyújtani a végső cél elérése érdekében." - mondta Kmézics Zorán vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

15:30: Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK (ND 2.)

Vármegyei szövetségek