Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
13
Feb
2017
Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntő
2017. február 13.  |  16:07
Sejfic szereplése kulcskérdés Pécsen

Két éve a negyeddöntő volt a végállomás, tavaly negyedik lett Csirke Ferenc együttese a kupában.

A Pécsi VSK-PANNONPOWER csapata az utóbbi években rutinos play-off résztvevőnek számít a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig tavaly és tavalyelőtt is tagja volt a nyolcas döntőnek. 2015-ben a Tüskecsarnokban rögtön elvéreztek a későbbi ezüstérmes KTE-Duna Aszfalttal szemben (66-81), 2016-ban viszont simán verték a SYMA-csarnokban a Falcót (81-61), majd kikaptak a Szolnoktól (69-92) és nagy csatában a bronzmeccsen is alulmaradtak a Sopronnal szemben (82-84).

Idén a negyeddöntőben az a Naturtex-SZTE-Szedeák vár rájuk, amely közvetlen riválisuk a bajnokságban: előbb hazai pályán a pécsiek örülhettek, idegenben viszont nemrég simán kikaptak a kék-fehérektől. Továbbjutás esetén a Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK párharc győztese várhat Supola Zoltánékra az elődöntőben.A PVSK története során eddig egyszer nyert Magyar Kupát, Sztojan Ivkovics együttese 2009-ben a szombathelyi négyes döntőn a házigazdát verte meg az Aréna Savariában.

A legnagyobb kérés a baranyaiakkal kapcsolatban most az, hogy bevethető állapotban lesz-e Ismet Sejfic. A 208 centis bosnyák center egyértelműen kulcsfigurája a csapatnak, 17 meccsen eddig minden alkalommal a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, 28 perc alatt 17 pontot, 8 lepattanót és 20 VAL-értéket átlagolt. A légiós Kaposváron szenvedett térdsérülést, legutóbb kihagyta a kecskeméti rangadót, melyet nélküle is sikerrel abszolváltak a társak a hétvégén (85-79). Az orvosok hét-tíz nap pihenőt javasoltak a játékosnak.

A mecsekaljai együttes jelenleg tíz győzelemmel és nyolc vereséggel hetedik a bajnokságban. Odahaza 6-2-es, idegenben 4-6-os mérleggel rendelkezik. A csapat remek őszt tudhat magáénak, nyolc győzelemmel és három vereséggel a harmadik helyen zárta a 2016-os naptári évet, a január ugyan négy vereséggel (az Alba Fehérvár, a Vasas Budapest, a Szolnoki Olaj KK és a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen) indult, de azóta a „párducok" az Egis Körmendet és a KTE-Duna Aszfaltot is legyőzték, és csak Kaposváron maradtak alul.

"A szegedi csapat ellen nagy csatára készülünk, a bajnokságban legutóbb kikaptunk tőlük, szeretnénk visszavágni ezért. Örülnénk, ha továbbjutnánk a négy közé, önbizalom-növelő lenne a csapat számára." - mondta Csirke Ferenc vezetőedző.

2017. február 16. csütörtök (negyeddöntő):

13:00 Naturtex-SZTE-SZEDEÁK - PVSK-PANNONPOWER (ND 1.)
 

Vármegyei szövetségek