Férfi NB I: jön a 18. forduló
11
Feb
2017
Férfi NB I: jön a 18. forduló
2017. február 11.  |  12:00
A 18. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a férfi A-csoportban. Szombaton öt, vasárnap két mérkőzést rendeznek.

A hetedik helyen álló Pécs az egy győzelemmel kevesebbet gyűjtő, nyolc sikerével tizedik Kecskemét otthonában szerepel. Igazi rangadónak ígérkezik a mérkőzés, Forray Gábor fiai 6-2-es mérleggel rendelkeznek a Messzi István Sportcsarnokban, ahol eddig csak a Kaposvár és a ZTE tudott nyerni. A két csapat őszi felvonását 77-69-re a Pécs nyerte. Mindkét oldalon lesz hiányzó: a hazaiaknál Tomiszlav Ivosev és Molnár Márton biztosan nem játszhat sérülés miatt, a baranyaiaknál pedig Ismet Sejfic maródi.

A legutóbbi két bajnokiját elveszítő Paks a soproni veresége óta zsinórban három győzelmet arató Kaposvárt fogadja. A hazaiak dolgát több sérülés is nehezíti, Bagó és Medve biztosan kihagyja a mérkőzést, Samenas a sérült bokája mellé még le is betegedett, mellette pedig Watkins és Will játéka is kérdéses. Az új igazolás, az amerikai irányító, Talor Battle viszont debütálhat.

Szenzációs formában van a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata, amely december 10. óta legutóbbi nyolc meccséből hetet megnyert, odahaza pedig továbbra is őrzi makulátlan mérlegét (9/9). A sárga-feketék megérkeztek az élbolyba, jelenleg a tabella harmadik helyén állnak, ám ha szombaton legyőzik a Szegedet, és másnap a Körmend kikap Zalaegerszegen, máris a második pozícióba ugranak. Lesz miért törlesztenie Szrecsko Szekulovics együttesének szombati ellenfelével szemben, hiszen az idei szezonban Szegeden szenvedte el egyik legsúlyosabb vereségét, október 30-án 95-79-re a kék-fehérek nyertek. Kovács Péter bordaizom sérüléssel bajlódik, kérdéses a játéka. A másik oldalon Lilov, Bán és Juhos is felépült sérüléséből.

A papírforma alapján könnyebb meccs vár a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj KK-ra, amely a sereghajtó MAFC-ot fogadja. Ősszel az újbudaiak okozták a bajnokság egyik legnagyobb meglepetését azzal, hogy hazai pályán simán legyőzték a szolnokiakat. Kmézics Zorán együttese legutóbb Szombathelyen vereséget szenvedett, igaz a fővárosiak is most négymeccses nyeretlenségi szériában vannak, ráadásul az előző körben a nagy rivális Vasastól kaptak ki. A Tisza-partiak a héten „visszarendelték" a korábban elküldött Aleksza Popovicsot, így jelenleg hat légióssal rendelkeznek.

Szombaton este a Jászberényt látja vendégül az Alba Fehérvár. A papírforma mindenképp hazai győzelmet ígér, ha a fehérváriak meg akarják tartani pozíciójukat a tabellán, akkor nem eshetnek abba a hibába, hogy hazai pályán vereséget szenvedjenek. A listavezető legutóbb a jó formában lévő Sopront győzte le, a Jászberény pedig jó játékkal verte az ASE-t. Braniszlav Dzunics vezetőedző Filipovics Márkóra, Stevan Tot pedig Bazsó Brúnóra nem számíthat. A hírek szerint ma még nem debütál az Alba új légiósa, Alhaji Mohamed.

Vasárnapra két mérkőzés marad: délután az újonc Vasas Budapest a Sopronnal csatázik a Sport11-ben. Sárosi Bulcsú együttese legutóbb legyőzte a MAFC-ot, ez minden bizonnyal jót tett Horváth Ákosék önbizalmának, ám ha a play out-helyekről el akarnak kerülni, további sikerekre lesz szükségük. Nem lesz könnyű dolguk, mert az SKC új edzőjével, Dragan Aleksziccsel megindult felfelé, igaz, hogy legutóbb két ponttal kikapott Fehérváron, de előtte három meccset nyert zsinórban.

A forduló rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahol a negyedik helyezett ZTE az azonos mérleggel rendelkező, ám jobb kosáraránya miatt második Körmendet fogadja. A találkozót az M4 Sport TV élőben közvetíti, a jó hangulat és a teltház garantált. A zalaiak legutóbb a tartalékos Szeged otthonában tudtak nyerni, míg a vasiak hét közben 21 ponttal kikaptak a francia Chalontól a FIBA Europe Cup sorozatban.

Férfi NB I. A-csoport, 18. forduló

Alba Fehérvár - JP Auto - JKSE szombat 18:00

Atomerőmű SE - Kaposvári KK szombat 18:00

Falco KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00

KTE-Duna Aszfalt - PVSK-PANNONPOWER szombat 18:00

Szolnoki Olaj KK - MAFC szombat 18:00

Vasas Budapest - Sopron KC vasárnap 16:00

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend vasárnap 18:00

Vármegyei szövetségek