Női NB I: a 17. forduló beharangozója
10
Feb
2017
Női NB I: a 17. forduló beharangozója
2017. február 10.  |  22:06
Két összecsapás ígérkezik élesnek a hétvégi női NB I-es bajnoki fordulóból, a másik három találkozón elvileg nem nehéz megjósolni, melyik fél kerül ki győztesen

Már pénteken elkezdődik a 17. kör, méghozzá egy érdekesnek ígérkező délnyugat-dunántúli összecsapással: Zalaegerszegre látogat a Szekszárd, azaz a 7. fogadja a 4. helyezettet a forduló nyitó találkozóján 17 órától.

Az egerszegiek saját pályájukon az élcsapatokra is veszélyesek lehetnek, elkapták az Európa-kupa negyeddöntőjében még versenyben lévő Ceglédet, s a Győr is megszenvedett Zalaegerszegen. Az eddig messze várakozáson felül szereplő Szekszárdnak sem lesz könnyű dolga a zalai megyeszékhelyen, bár a múlt heti Diósgyőr elleni magabiztos győzelemből erőt és önbizalmat meríthetnek Dokics Zseljko tanítványai.

Szombaton 17 órakor kezdődik a Cegléd-MTK összecsapás, amely még úgy is fix 1-esnek tűnik, ha a ceglédiek csütörtökön egy kemény, fárasztó Európa-kupa találkozót játszottak.

Ehhez az összecsapáshoz hasonlóan az Aluinvent DVTK-Miskolc - BEAC-Újbuda (18.30)mérkőzésen is vendéglátó a favorit. A miskolciaknál már nincs kétfrontos terhelés, ráadásul a szekszárdi vereség után feltétlenül javítani szeretne a DVTK, amelynek kerete egyértelműen erősebb, mint a fiatal BEAC-é, hazai siker várható.

Pasaréten a vasárnap 18 órakor kezdődő Vasas-Uniqa Sopron mérkőzésen viszont vendégsikerre van nagyobb esély, még akkor is, ha a bajnokcsapat kemény Euroliga mérkőzést játszott hét közben. A Vasasnál ugyan immáron 4 légióst foglalkoztatnak, de az élcsapatokat eddig nem igazán tudták megszorítani a pasarétiek, ez most sem valószínű. Már csak azért sem, mert a bajnok a Győr elleni hazai vereség után nem engedhet meg magának több botlást az alapszakasz elsőségért zajló küzdelemben.

Végül, de korántsem utolsósorban jöjjön a forduló rangadója, a vasárnap 17 órakor kezdődő CMB Cargo-UNI Győr - PEAC Pécs találkozó, a második látogat a harmadikhoz. A győriek hét közben saját pályájukon jó kezdés után egy igen gyenge harmadik negyed miatt simán kikaptak a török Mersintől az Euroligában egy alsóházi csoportmeccsen, amelynek záró szakaszában vélhetően már a vasárnapi bajnoki rangadóra pihentette csapata kulcsjátékosait Völgyi Péter.

Ami a bajnokságot illeti, a múlt héten egy szédületes hajrával a bajnok Sopron otthonában parádés győzelmet arattak Simon Zsófiáék. Kérdés, vajon melyik arcát mutatja majd a rangadón a Győr, amelyik káprázatos hajrával vesztett helyzetből fordítva nyer, mint Sopronban, vagy pedig, mint szerdán az Euroligában, amelyik félidőbeli vezetésről képes simán kikapni. Ez persze nem ennyire egyszerű, a rangadón az események alakulásához nyilván a pécsieknek is lesz némi közük. Borisz Maljkovics tanítványai már több, mint egy hete készülnek a találkozóra, a múlt csütörtökön a Vasast győzték le, azt megelőzően pedig a PINKK-et verték nagyon simán. A pécsi csapat is felszabadult a kettős terhelés alól, s ez előny lehet Raksányi Krisztina és társai számára a Euroligában még hadakozó vendéglátóval szemben.

Vármegyei szövetségek