Férfi kupadöntő - sajtótájékoztató
09
Feb
2017
Férfi kupadöntő - sajtótájékoztató
2017. február 9.  |  14:13


Február 16-tól 18-ig az ország egyik legszebb sportcsarnokában, az Audi Arénában lépnek pályára a legjobb férfi gárdák. A rendezvényről tartott sajtótájékoztatót a szövetség vezetése.

A Zsíros Tibor Magyar Kupa jelentősége a nyolccsapatos formációval jelentősen megnőtt. Joggal mondhatjuk, hogy bevált a nyolcasdöntő, hiszen több csapat, több szurkoló érintett, komoly tétet ad már a bajnokság első körének – mondta a rendezvényről Szalay Ferenc, a szövetség elnöke. - Remek összecsapások várhatók, nagy táborokkal rendelkező csapatok vesznek részt a kupán, így már az első nap igazán kemény meccsek várnak a nézőkre. Külön köszönet Győr városának, akik mellénk álltak, segítették a rendezvényt.

Szalay Ferenc hozzátette: az MKOSZ ezúttal is Budapesten szerette volna rendezni a tornát, de csak egészen későn, január elején jelezte a tervezett helyszín üzemeltetője, hogy nem tudja vállalni a kupadöntőt. Ezért is fontos a győriek segítsége, hiszen nekik köszönhetően sikerült gyorsan megtalálnunk az új helyszínt, ami ráadásul egészen kiváló létesítmény.

- Ahogyan eddig, úgy idén is az MKOSZ állja a költségeket, igyekszünk profi körülményeket biztosítani, ehhez a csarnok adott – mondta Bodnár Péter főtitkár. - A csapatok pénzdíjat kapnak, a győztes 3 millió, az ezüstérmes másfél millió, a bronzérmes pedig 900 ezer forintot. A kupát kiemelten kezeli a Magyar Televízió, így több mérkőzést is műsorára tűz az M4-es sportcsatorna.

Győr nem elsősorban a kosárlabdáról ismert, de sportszeretete országszerte elismert. A férfi kupadöntő győri rendezésének egyik legfőbb segítője éppen a helyi női kosárklub első embere, a szövetség elnökségi tagja, Fűzy András.

- Győr talán az ország egyik legsportosabb városa, itt igazán otthon érezheti magát minden sportág – tette hozzá Fűzy András. – A világszínvonalú csarnok adott, az itt élők már megszokták, hogy rangos sporteseményekre mehetnek el. Ezért bízom benne, hogy sok győri is kilátogat az Audi Arénába.

Már kaphatók a jegyek

Jegyek elővételben az eventim.hu weboldalon vásárolhatók, egy napijegy ára 1900 forint. A helyszínen is válhatók belépők, a pénzárak csütörtökön 11.30-tól 23 óráig, pénteken 15.30-tól 21 óráig, szombaton 15.30-tól 21 óráig lesznek nyitva. Fontos, hogy a Hepp Kupa ingyenes, utána ürítik a csarnokot, s aztán lehet bejönni a kupameccsekre. A szektorok csapatok szerint lesznek kijelölve, az adott klubok drukkerei ezekbe válthatják meg belépőjüke.t

Az MKOSZ felhvívja a figyelmet, hogy az MKOSZ által kiadott belépők az eseményre nem érvényesek!

Ezúton szeretnénk felhívni a február 16-18. között megrendezendő Zsíros Tibor Magyar Kupára jegyet váltó szurkolók figyelmét, hogy az elővételi vásárlásnál mindenki válassza ki saját csapatának a szektorát, és oda vegyen jegyet. Az interaktív ülésrend megtalálható a jegyet értékesítő cég portálján (http://www.eventim.hu/hu/jegyek/zsiros-tibor-ferfi-magyar-kupa-gyor-audi-arena-454522/event.html?co=hun), ott kiválasztható a megfelelő hely.

Hepp Kupa az Audi Arénában

Az alsóbb osztályú csapatoknak kiírt Hepp Kupa négyesdöntőjének ezúttal is a Zsíros Tibor Magyar Kupa ad helyet. Szombaton délelőtt 11.30-tól a Tehetséges Fiatalok Budapest játszik a Nyíregyháza Blue Sharks csapatával,, majd 14 órával a Vasas II. az OSE Lions gárdájával csap össze a döntőért.

A bronzmeccs és a finálé másnap lesz 12.30 órakor, illetve 15 órától. A győztes jutalma egymillió forint.





Vármegyei szövetségek