Nagy hátrányba került a Körmend az Európa Kupában
09
Feb
2017
Nagy hátrányba került a Körmend az Európa Kupában
2017. február 9.  |  01:13
Szerda este a FIBA Europe Cup legjobb tizenhat csapata között, a nyolcaddöntőben folytatta szereplését az Egis Körmend. Az oda-visszavágós rendszer első meccsén az Elan Chalon látogatott a vasi kisvárosba. A francia együttes a csoportmeccsek során járt már hazánkban, akkor az Alba Fehérvár 111-91-re legyőzte őket. 

Idegesen, kapkodva kezdett a hazai csapat. Hiába kért időt Gasper Potocnik edző, nem sikerült rendezni a sorokat, a Chalon 11 ponttal megnyerte az első etapot.

A „húzd meg, ereszd el” effektus jellemezte a második negyedet. Előbb felzárkózott a Körmend, majd alig egy perc alatt ismét 11 pontos hátrányba került. Aztán a vendégek elkezdtek hibát hibára halmozni, a vasiak átvették a vezetést. A félidő hajájából aztán a Chalon jött ki jobban, két ponttal járt előbbre húsz perc után.

Smith kosara után megint egál volt a meccs, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a gallok percei következtek, az utolsó tíz percre hatpontos vendég előnnyel fordultak a felek.

Lendületben maradtak a franciák, akik egy 13-0-s szériával meglógtak. Potocnik edző újabb időkérése sem segített, a Körmend már nem tudott visszajönni, a végére teljesen elfáradtak és szétestek Allenék. A szenzációsan dobó franciák tizenöt triplát süllyesztettek el a hazai gyűrűben, teljesen megérdemelten nyertek. A visszavágót a kupahétvége után rendezik. 



Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője: Elsőként gratulálok a Chalonnak. Megmutatták, hogy nagyon jó csapat. 25-30 percig tartottuk a lépést, aztán elveszítettük a kontrollt. Jobbak voltunk, mint amit a végső eredmény mutat.
Ellenfelünk nagyon jó dobószázalékot produkált ma, nekünk pedig nagyon rosszul mentek a dobások, ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Néhány nap múlva nagyon fontos meccsünk lesz, szeretnénk felkészülni rá maradéktalanul.



Jean-Denys Choulet, a Chalon vezetőedzője: Tudtuk, hogy egy kemény meccs lesz, hiszen láttuk már ellenfelünket játszani. Okosan játszottunk és nem estünk pánikba, amikor a Körmend visszajött a meccsbe. Jól megfogtuk ellenfelünk meghatározó játékosait, elégedett voltam a védekezésünkkel.

FIBA Europe Cup, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés


Egis Körmend - Elan Chalon 78-99 (15-26, 22-13, 23-27, 18-33) 

V.: Baldini, Beliakov, Manos (Smid)
Körmendi Városi Sportcsarnok, 2000 néző

Körmend: Petty 24/6, Smith 11/6, Ferencz 2, Allen 10, Csorvási 11 Csere: Horti 7/3, Gibbs 13/6, Loveridge -, Németh -. 

Chalon: Roberson 26/21, N’zeulie 7/3, Harris 14/12, Clark 27/3, Fall 6 Csere: Pitard 3/3, Bouteille 5/3, Loum 2, Marshall 7, Ganstwa 2.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europecup/16-17/0802/K%C3%B6rmend-Elan-Chalon#|tab=boxscore_statistics  

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek