08
Feb
2017
Leány utánpótlás bajnokságok
2017. február 8.  |  05:06

Leány tini: befejeződött az alapszakasz

A legjobb 24 helyezett került be a selejtezőbe

Befejeződött az alapszakasz a leány tini bajnokságban az ötödik forduló végeztével. Ezzel kialakult a legjobb 24 mezőnye, akik bejutottak az országos selejtezőbe, a többiek pedig a regionális bajnokságban folytathatják.

Az egyetlen veretlen csapat, a tavalyi bronzérmes Csata DSE a legutóbbi alapszakasz-fordulóban az A-csoportban két 74 pontos győzelmet aratott: az MVSI Vadmacskákat 112-38-ra, a Dávid Kornél KA-t pedig 111-37-re verte meg. A tavalyi bajnok Bajai NKK a 16. helyen jutott tovább a selejtezőbe, az ezüstérmes Soproni Darazsak Akadémia/A pedig másodikként.

A részletes eredményeket az alábbi linken érhetik el:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu13&year=x1617

Leány serdülő: lejátszották a selejtezőt

16 csapat került be a főtáblára

A leány serdülő bajnokságban a selejtezőt játszották le legutóbb, amelyben 24 csapat csapott össze. Közülük tizenhatan jutottak tovább az országos főtáblára: a Felsőház mind a nyolc csapata, az alsóházi csoportoknak pedig az első helyezettjei.

A Felsőház A-csoportjában a tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia, a B-ben pedig a tavalyi bajnok Csata DSE három magabiztos győzelemmel végzett az élen. Ugyancsak három magabiztos győzelemmel nyerte meg az Alsóház A-csoportját a DVTK-ÉLKSK MB.

Jóval szorosabb csatákat vívott az Alsóház B-csoportjában a Kanizsa DKK, amely a Pécsi VSK/A elleni 79-48-as sikere után a Szolnoki Sportcentrumot 59-57-re, a házigazda Kecskeméti KA/A-t pedig 56-54-re verte meg. A C-csoport élén a Nyíregyházi Kosársuli végzett három győzelemmel, a D-csoportot pedig a körbeverésből legjobban kikerülő Kosárlabda Akadémia Pécs nyerte meg.

A részletes eredményeket az alábbi linken tekinthetik meg:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=35&year=x1617

Leány junior: két egymás utáni meccsen nyert a Kecskemét

A Szekszárd ismét nagy különbséggel győzött

A leány juniorok rájátszásában a Piros-csoportban a Százhalombatta két mérkőzést játszott két napon belül: először a Kecskeméti KC-t verte meg 57-51-re, majd az Aluinvent DVTK-t győzte le 68-60-ra, és jelenleg negyedik a tabellán.

A listavezető, tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia szerdán lép pályára a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs ellen. A Fehér-csoportban a KSC Szekszárd második meccsét is behúzta, méghozzá ezúttal is nagy különbséggel: 102-34-re nyert a BEAC-Újbuda KA/B ellen, amely ezzel elvesztette veretlenségét, és a második helyen áll.

A részletes eredményeket és a további műsort az alábbi linken találják meg:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1617



 

 

 

Vármegyei szövetségek