Szerb Európa-bajnok érkezett az Uniqa Sopronhoz
04
Feb
2017
Szerb Európa-bajnok érkezett az Uniqa Sopronhoz
2017. február 4.  |  01:10
Elérkeztünk a női Euroliga alapszakaszának hajrájához. A bajnoki címvédő Uniqa Sopron még mindig versenyben van a továbbjutást jelentő helyek egyikéért, de Binta kiesése óta a rotációjuk beszűkült. Vékony jégen táncol a csapat, melyet a szakvezetés a 195 cm magas szerb center, Tijana Ajdukovics leigazolásával igyekszik megerősíteni.

"Tizenkilencre lapot húzunk - vág bele az igazolás hátterének megvilágításába Török Zoltán ügyvezetőnk. - Hogy miért? Csapatunk az Euroligában rendkívüli erőfeszítéseket tesz, de szemmel láthatóan nem bírja erővel. Kevesen vagyunk. Elfogyott a Binta Drammeh serüléséig kiharcolt stabil előnyünk a csoportból való továbbjutásért folyó harcban. Tijana Ajdukovics ezért érkezik. Bizonyos szerepeket újra kell gondolnia a szakmai stábunknak, azt követően derül ki, hogy ez a lépés mennyire volt sikeres. Egy bizonyos: még nem adtuk fel a továbbjutási álmainkat!"Tijana, aki ismerős lehet a szurkolók számára korábbról, a Pinkk Pécsi 424 csapatából, péntek délután érkezik Sopronba. Játékengedélye már úton van a török Botassportól, így remélhetőleg a salamancai mérkőzésre már rendelkezésre tud állni.

NévjegyNév: Tijana Ajdukovics
Nemzetiség: szerb
Poszt: 4-5
Születési hely: Topolya
Születési idő: 1991. június 3.
Magasság: 195 cm
Eddigi klubjai: Szpartak Subotica, Hemofarm Vrsac, WBC Parma, Pinkk Pécsi 424, Szpartak Moszkva, Katarzynki Torun, USK Prága, Botasspor
Legnagyobb sikerei: U20 bronzérem (2008, Olaszország), Mediterrán Játékok 2. hely (2009, Pescara), Év Legtöbbet Fejlődött Játékosa (2010, Szerbia), Szerb Kupa Győztes (2010, 2012), Világbajnokság (2014, Törökország), Európa-bajnok (2015, Budapest), Cseh bajnok (2016), Euroliga FINAL4 (USK Prága, 2016)

Fotó: www.fiba.com

Vármegyei szövetségek