Női Euroliga: a tavalyi ezüstérmes Sopronban
31
Jan
2017
Női Euroliga: a tavalyi ezüstérmes Sopronban
2017. január 31.  |  22:11

A Sopron hazai környezetben, a Győr idegenben lép pályára a női Euroliga soros fordulójában. Mindkét élcsapatunktól bravúr lenne a győzelem.

A Sopron azt az orosz Nagyezsda Orenburgot fogadja, amely az előző kiírásban a döntőbe jutott, s ott csupán 3 ponttal kapott ki a közelmúltban Sopronban járt Jekatyerinburgtól.  Az Uniqa az első körben erőn felül helytállt az Orenburg otthonában, s csupán 8 ponttal, 65-57-re kapott ki. A múlt héten pedig az egész sorozat legnagyobb meglepetésének volt részese az Orenburg: saját pályáján kapott ki 60-50-re az addig nyeretlen lengyel Polkowice csapatától. Ez esetleg adhat némi reményt a soproniaknak, ám reálisan jobban kifejezi az erőviszonyokat a két csapat pozíciója: az Orenburg 7-3-as mérleggel 2., a Sopron 4-6-tal a 6. a csoportban.

Az ősszel győzelmi reményekkel várta a Győr a lengyel Wisla Krakkót - 30 pontos lengyel siker lett a vége (61-91). Most annak az összecsapásnak a visszavágója következik. Völgyi Péter együttese azok után, hogy helytállt a Fenerbahce otthonában, fájó hazai vereséget szenvedett a Diósgyőr elleni rangadón. Laklóth Annáék tehát nem a legjobb hangulatban utaztak Krakkóba. Pedig a csoport állása alapján nem tűnik teljesen esélytelennek az 1-9-es mérleggel álló Győr, hiszen a Wisla 2-8-cal egyetlen hellyel előzi meg a magyar ezüstérmest. Reménykedjünk abban: jóval szorosabb meccset játszik a győri együttes Krakkóban, mint a két csapat első összecsapásán.

A Sopron-Nagyezsda mérkőzést a DigiSport1 17.45-től élőben közvetíti. 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek