Utánpótlás bajnokságok
29
Jan
2017
Utánpótlás bajnokságok
2017. január 29.  |  04:45

Fiú kadett: egy meccs maradt az alapszakaszból

A Keleti-csoport küzdelmei befejeződtek, Nyugaton már csak a Kaposvár-Budaörs csata van hátra

A kiemelt utánpótlás-bajnokságokban már csak a fiú kadetteknél nem ért véget az alapszakasz, és itt is csak a Nyugati-csoportban: kedden a hatodik és a hetedik helyezett Kaposvári KK és a Budaörsi DSE csap össze. Az már biztos, hogy a csoportot az Alba Fehérvár/A nyerte meg hibátlan mérleggel, miután utolsó alapszakaszbeli meccsén 106-49-re verte meg a ZTE KK-t.

Keleten befejezték a csapatok az alapszakaszt. Itt a tavalyi bajnok Vasas Akadémia/A verekedte fel magát a tabella élére, miután utolsó meccsén 72-55-re legyőzte a Debreceni KA-DSI/A-t, a MAFC/A pedig 68-74-re kikapott a Szolnoki Sportcentrum/A-tól, így a Budapesti Honvéd/A elleni 78-68-as sikere arra volt elég, hogy a második helyét megszilárdítsa. A Honvéd végül harmadik lett.

A részletes eredményeket az alábbi linken találják meg:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1617

Leány junior: két ponttal nyert a Piros-csoport listavezetője

A Zöld-csoportban még szorosabb mérkőzést játszottak

Tovább folytatódtak a küzdelmek a leány juniorok rájátszásában. A Piros-csoportban a Vasas Akadémia szoros csatában őrizte meg veretlenségét: 78-76-ra nyert a második helyen álló BEAC-Csata Újbuda KA ellen.

A Fehér-csoportot a KSC Szekszárd vezeti, amely első meccsét 96-52-re megnyerte a Ceglédi EKK ellen, és vezeti a tabellát. A második helyen a szintén hibátlan, ám két meccsből két győzelmet arató BEAC-Újbuda KA/B áll, amely a CEKK elleni egy pontos sikere után a harmadik negyedet megnyomó Kiss Lenke KS-t is legyőzte, ezúttal három ponttal (70-67).

Az elmúlt egy hétben a legszorosabb meccset a Zöld-csoportban játszották: a kettőből két győzelemmel álló Zalaegerszegi KTE legutóbb a Szolnoki MÁV SE-t verte meg 60-59-re.

A részletes eredményeket és a további műsort az alábbi linken érhetik el:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&szakaszid=47&year=x1617

Leány serdülő: hétvégén rendezik meg a selejtezőt

A hétvégén rendezik meg a leány serdülő bajnokság selejtezőjét, ahova az alapszakaszból 24 csapat került be. Az országos főtáblára közülük 16 csapat jut tovább. A selejtező felsőházában pályára lépő csapatok már automatikus főtáblás részt vevők, az alsóházas csoportokból pedig az első két-két helyezett jut tovább.

A tornákat Budapesten, Szekszárdon, Miskolcon, Kecskeméten, Nyíregyházán és Pécsett rendezik meg.

A részleteket az alábbi linken találják meg:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=35&year=x1617

 

 

 

Vármegyei szövetségek