Női NB I: a 15. forduló beharangozója
28
Jan
2017
Női NB I: a 15. forduló beharangozója
2017. január 28.  |  02:40
Szombaton három, vasárnap egy mérkőzést rendeznek a női élvonalban. A legizgalmasabbnak a Diósgyőr győri vendégjátéka ígérkezik.

A 15. fordulóból a Cegléd-Szekszárd rangadót február 22-ére halasztották, így e hét végén csupán négy mérkőzést rendeznek, hármat szombaton, egyet vasárnap. Időrendi sorrendben az első tűnik a legegyoldalúbbnak. Az éllovas Uniqa Sopron fogadja az utolsó előtti, 10. helyen helyen egyetlen győzelemmel álló MTK csapatát (16.30). Még a hétközi, kulcsjátékosai számára nyilvánvalóan kimerítő franciaországi Euroliga meccsel a lábaikban is a Sopron az esélyes. A Novomatic Aréna közönsége a vendégcsapatban néhány régebbi soproni kedvencet köszönthet, így Horváth Zsuzsát, Semsei Barbarát és Zsovár Orsolyát.

PEAC-PINKK baranyai derbi kezdődik 18 órakor. Bár a PINKK játéka javul, s már meg-megszorongatják riválisaikat Halmai Gábor tanítványai, győzelmekben ez eddig nem mutatkozott meg. Most sem a PINKK a favorit, igaz a PEAC hét közben török túrán járt, amely nem volt túl sikeres, nagy verésbe szaladtak bele Borisz Maljkovics tanítványai. Kérdés, fizikálisan és mentálisan mennyit vett ki Raksányi Krisztináékból a hétközi utazás és mérkőzés. Ha nem sokat, akkor egyértelmű, hogy a PEAC a favorit, ha többet - izgalmas lehet a derbi.

Nagyot léphet a legjobb nyolc közé jutás felé a Vasas, ha a szintén 18 órakor kezdődő találkozón elkapja a Pasaréten számára verhetőnek tűnő Zalaegerszeget. A ZTE eddig inkább otthon vitézkedett, a Győr is megszenvedett Zalaegerszegen - izgalmas meccs várható, bármi megtörténhet.

Egyetlen mérkőzés, a forduló rangadója maradt vasárnapra. A CMB Cargo-UNI Győr 17 órától az Aluinvent DVTK Miskolc csapatát fogadja, azaz Győr-Diósgyőr rangadó lesz. A Diósgyőrhöz két amerikai játékos érkezett a közelmúltban, beépítésük nyilván nem megy egyik napról a másikra. A Cegléd elleni vereség után szabadnapos volt Maikel Lopez az Európa-kupából a csoportkört követően búcsúzó együttese, majd a múlt héten könnyedén nyert a Vasas ellen. Igazán éles meccset tehát meglehetősen régen, három hete játszottak Rasheed Ritáék. A Győr pont a másik véglet: folyamatosan játszik az Euroligában, hét közben egy olyan meccset játszott Völgyi Péter együttese Törökországban, amelyre a vereség ellenére építhet. Persze itt is kérdés, fizikálisan mennyit vett ki a játék és az utazás Laklóth Annáékból. Számukra finoman fogalmazva sem baj, hogy nem szombaton, hanem vasárnap kerül sor a rangadóra, amelyre ugyanaz áll, mint a Vasas-ZTE találkozóra: abszolút kétesélyes.

Ezen a hétvégén kerül sor a női Hepp-kupa négyes döntőjére Budapesten, a Hauszmann utcai Gabányi László Sportcsarnokban. Szombaton 13 órától az első elődöntőt a Nyíregyháza játssza a Bajával, majd 15.30-tól következik a budai derbi, a BEAC fiataljainak összecsapása a TFSE csapatával. Vasárnap 14 órától a vesztesek a bronzéremért csapnak össze, a győztesek pedig 16.30-tól játsszák a finálét.

Vármegyei szövetségek