Hanga már várja az Eb-t
25
Jan
2017
Hanga már várja az Eb-t
2017. január 25.  |  13:52
Az Euroliga 19. fordulójában, tegnap késő este a Baskonia Vitoria Gastei87-69-re kikapott hazai pályán, 9542 néző előtt a szerb Crvena zvezdától. A baszkokcsapatkapitánya, a magyar válogatott hátvédje, Hanga Ádám közel 28 percet játszott,ami alatt 7 pontig, 4 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott.

A találkozót a helyszínről nézte végig Plézer Gábor, a magyar válogatottcsapatmenedzsere és Horváth Péter csapatvezető. A nemzeti együttes küldöttségea mérkőzés után együtt vacsorázott Hangával, akivel az Euroliga meccs melletttermészetesen a magyar válogatottról is szót ejtettek. Később egyébként –akárcsak Rosco Allen esetében – Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány ismeglátogatja majd a klasszist.

– Sajnos ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nem játszottunkjól, nem működött sem a védekezésünk, sem pedig a támadójátékunk. A Crvenazvezda az első pillanattól kezdve dominált, nagyon jó formában van a szerbcsapat, ma is jól játszott, megérdemelten nyert. Nekünk ez rövid időn belül mára második nagyarányú vereségünk volt, ez pedig egy ilyen kaliberű csapatnál,mint amilyen mi is vagyunk, nem fér bele. A szó legszorosabb értelmében komolycsapattá nőtte ki magát Baskonia, az ellenfeleink rendszerint tartanak tőlünk,komoly respektünk van, és komoly céljaink vannak, a jövőben mindenképpenjavulnunk kell. Nincs sok időnk a kesergésre, hiszen a hétvégén már a Barcelonaellen vár ránk újabb derbi. Ami a válogatottat illeti, nagyon várom már anyarat, az Európa-bajnokságot, ahol számomra külön pikantériája lesz majd aspanyolok elleni mérkőzésnek. Mindent megteszünk, hogy méltóképpen képviseljükhazánkat – mondta Hanga.




Vármegyei szövetségek