Rosco Allen meghívót kapott a magyar válogatottba
22
Jan
2017
Rosco Allen meghívót kapott a magyar válogatottba
2017. január 22.  |  16:30
A magyar válogatott idén nyáron - 1999 után ismét - ott lesz az Európa-bajnokságon. A nemzeti csapat vezetői mindent megtesznek azért, hogy sikeresen szerepeljen a gárda a kontinenstornán. A szakmai stáb már elkezdte összeállítani a gárda felkészülési programját, illetve személyesen is felkeresi azokat a játékosokat, akikre Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány számít majd a tornán.

Plézer Gábor csapatmenedzser és Horváth Péter csapatvezető szombaton este Santiago de Compostellában járt, ahol élőben nézte meg a Rio Natura Monbus Obradoiro Tenerife elleni bajnokiját. A hazaiak ugyan 82-81-re kikaptak, ám a gárda magyar játékosára, Rosco Allenre nem lehetett panasz, hiszen 25 percnyi játékidő alatt 20/6-os pontmutatóval zárta a meccset, emellett leszedett 4 lepattanót és kiosztott 2 gólpasszt is. A pontokat tekintve ő lett csapata legjobbja, a 22-es VAL indexe pedig a második legjobb.

A mérkőzés után a magyar küldöttség vendégül látta vacsorára a 208 centis erőcsatárt, akivel az este folyamán közölték, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szeretné, ha a nyári Európa-bajnokságon ő is nemzeti csapatunkat erősítené. A játékos pozitívan fogadta a hírt, azt ígérte, miután megkapja a válogatott programját, egyeztet a családjával és menedzserével, és záros határidőn belül választ ad. A tervek szerint egyébként hamarosan Sztojan Ivkovics is meglátogatja Spanyolországban Rosco Allent.

A válogatott számára minden játékos nagyon fontos, a küldöttség tagjai kedden Hanga Ádámot nézik meg (az Euroligában a Crvena Zvezda ellen játszik a Baskonia), majd a tervek szerint márciusban Perl Zoltánhoz is elutazik a szakmai stáb Olaszországba, de az Amerikában egyetemre járó fiatal magyarok sem maradnak ki a sorból.

Vármegyei szövetségek