Női NB I: a 14. forduló beharangozója
20
Jan
2017
Női NB I: a 14. forduló beharangozója
2017. január 20.  |  22:23
Hét végén olyan forduló következik a női élvonalban, amelynek mérkőzésein első ránézésére nem túl nehéz megtippelni, mely csapat is nyer majd. Csakhogy itt azért bezavarhat a nemzetközi szereplés, valamint, hogy az elvben esélytelen alakulat bátran, felszabadultan, veszítenivaló nélkül játszhat.

A forduló szombaton délután a VBW CEKK Cegléd-BEAC Újbuda (17.00) mérkőzéssel kezdődik. Ősszel a ceglédiek egy fárasztó távoli oroszországi, krasznojarszki fellépés - és utazás - után 2 nappal 20 pontos győzelmet arattak a BEAC otthonában. Most valami hasonlóra készülnek, 2 nappal a Riga elleni Európa-kupa nyolcaddöntő nagy csatában történt hazai legyőzése után.

Azzal, hogy kiesett az Európa-kupából, nincs kettős terhelés az Aluinvent DVTK Miskolc játékosai számára. A diósgyőriek ennek megfelelően egész héten a Vasas elleni összecsapásra (17.30) készülhettek. Mindkét csapat állományában voltak változások a közelmúltban, a Diósgyőrhöz új, a WNBA-t is megjárt irányító érkezett, a Vasashoz pedig egy szerb hátvéd. A pasarétieknél érdemes még megemlíteni: a közelmúltban két fiatal magyar játékosa is nemzetközi porondon szerepelt, szereplő csapathoz került, Zsilinszky Lilla a PINKK-hez, a csütörtökön első Euroliga-pontjait megszerző Markó Dorina pedig Győrbe. Így, hogy csak a bajnokira kell koncentrálnia, a vendéglátó Diósgyőr a favorit.

A PEAC-Pécs csapatának viszont továbbra is két fronton kell helytállnia. Szerdán Borisz Maljkovics együttese az elrontott első negyed után magára talált, de végül hazai környezetben 4 ponttal kikapott a neves Galatasaraytól. Szombaton este az MTK otthonában (18.00) esélyesekként lépnek pályára Raksányi Krisztináék, nem elhanyagolandó, hogy hét közben nem kellett utazniuk. És reméljük, a fűtéssel ezúttal nem lesz gond a Városmajorban.

A szezon előtt rangadónak gondolhattuk volna, ám az évad során eddig történtek alapján fix kettesnek tűnik a PINKK Pécsi 424-Uniqa Sopron (18.00) találkozó. A soproniak az Euroligában egy félidőn át partiban voltak a címvédővel, s az a meccs - még ha sima vereség is lett a vége - várhatóan pozitívan hatott a bajnokcsapat játékosaira. A PINKK azok után, hogy sokáig nyeretlen volt, folyamatosan javulgat, múlt hét végén a Győr otthonában három negyeden át jól tartotta magát, de nem valószínű, hogy nagyon meg tudná nehezíteni a bajnokcsapat dolgát.

A hétvégi forduló talán legkiegyensúlyozottabb összecsapásának az egyetlen vasárnapi mérkőzés, a Győr zalaegerszegi vendégjátéka tűnik (17.00). A zalaiak az előző években nem egy alkalommal fricskázták meg a győri együttest, otthonukban az élcsapatokra is veszélyesek lehetnek. A Győr csütörtökön Laklóthot és Szabót nélkülözve súlyos vereségbe szaladt bele hazai pályán az Euroligában. Bár a záró szakaszban a szakvezető próbálta pihentetni egészséges kulcsjátékosait, kérdés, fizikálisan és mentálisan mennyit vett ki belőlük a hétközi fiaskó.

Vármegyei szövetségek