Női Európa-kupa: hétpontos előnyt szerzett a Cegléd
19
Jan
2017
Női Európa-kupa: hétpontos előnyt szerzett a Cegléd
2017. január 19.  |  21:52

Súlyos vereséget szenvedett a női Euroligában a Győr az olasz Schiótól, a Cegléd pedig fordulatos meccsen 7 pontos előnyt szerzett a rigai visszavágóra az Európa-kupában.

Euroliga, A-csoport, 9. forduló

CMB Cargo-UNI Győr-Schio 46-91 (15-30, 21-16, 6-28, 4-17)

Egy kulcsjátékosát, Laklóth Annát és egy fontos csereemberét, Szabó Petrát volt kénytelen nélkülözni sérülés miatt a Győr, így mind mezőnyben, mind a palánkok alatt csökkentek ezzel a variációs lehetőségek.

Bár az első percekben is többnyire a Schio vezetett, Völgyi Péter tanítványai a negyed közepéig úgy-ahogy tartották a lépést olasz riválisukkal. Az első negyed hajrájában azonban egy 12-2-es rohammal megnyugtató előnyt szereztek a vendégek. 

Keményebb védekezéssel, s néhány jó ritmusú akcióval egy 9-0-s futással kezdte a második negyedet a Győr, s feljött 6 pontra. Rendezte sorait a Schio, újra 10 pont fölötti előnyt szerzett, szünetben pedig kerek 10-zel vezettek az olaszok. 

A meccs a harmadik negyedben dőlt el, a győriek az agresszív olasz védekezéssel szemben sorra adták el a labdákat, a vendégek pedig tetszés szerint szerezték kosaraikat.  A záró szakaszban már mindkét oldalon a fiatalok, a kiegészítő játékosok kaptak lehetőséget, a tartalékos Győr a vártnál jóval kevesebb ellenállást tudott kifejteni és súlyos vereséget szenvedett. 

Győr: Kiesel 4, Simon Zs. 11, LIHTAROVICS 16/6, Hruscaková 2, Goree 7. Cs.: Varga Zs. 2, Török Á. 2, Markó 2, Kovács V., Simon A., Nagy R. 

Statisztika: 

http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017/1901/Uni-Gy%C3%B6r-Famila-Schio#tab=boxscore_statistics



Európa-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés


VBW CEKK Cegléd - TTT Riga 73-66 (16-28, 23-7, 24-16, 10-15)

Roppant fordulatos meccsen - a hajrában nagyobb előnyt leadva - hétpontos előnyt szerzett a Cegléd a lettországi visszavágóra. Az első negyed közepén 9-8-ra vezetett a Riga, majd a negyed második felében a vendégek remek dobóformát nyújtottak, s átszaladtak a győrieken. Egy 19-8-as rohanással 12 pontos előnyt szerzett a vendégcsapat. 

A második 10 percben roppant agresszív védekezésre váltott a CEKK, s ez a támadójátéknak is remek ritmust adott. Ebben a szakaszban ahogy mondani szokás csak egy csapat volt a pályán...az első negyed 12 pontos hátránya után félidőben 4 ponttal már a Cegléd vezetett. 

Szünet után pedig rá tudott tenni még egy lapáttal Cziczás László egységes csapatmunkát bemutató együttese. A remek, színvonalas harmadik negyedet követően 12 ponttal vezetett a Cegléd. Két és fél perccel a lefújás előtt 71-57-re vezettek Medgyessy Dóráék, ám a lett együttes egy 9-0-s rohamot kivágva felzárkózott 5 pontra. Lehet, hogy nagy jelentősége lesz annak a visszavágón, hogy az utolsó szó Nagy-Bujdosó Nóra révén a ceglédi csapaté volt...Mindenesetre kár a rövidzárlatért a végjátékban, nagy előnyt adott le a CEKK, izgalmas lesz a rigai visszavágó. Ami biztató: a lepattanózást 49-30-ra nyerte a magyar együttes. 

Cegléd: MEDGYESSY 7, KATONA 18, SKORICS 13, NAGY-BUJDOSÓ 18, MAKSZOMOVICS 16. Cs.: Kányási, Serbán 1. 

Statisztika: 

http://www.fiba.com/europe/eurocupwomen/2017/1901/VBW-CEKK-Cegl%C3%A8d-TTT-Riga#|tab=boxscore_statistics 

 

Fotó: fiba.com 


Vármegyei szövetségek