17
Jan
2017
Kiemeltek: a fiú junioroknál és a leány kadetteknél is véget ért az alapszakasz
2017. január 17.  |  22:32
A háromból két korosztályban is véget ért az alapszakasz a kiemelt utánpótlás-bajnokságokban. A fiú junioroknál a Nyugati-csoportot a Budapesti Honvéd/A nyerte meg, amely legutóbbi mérkőzésén 84-81-re megverte a tavalyi szezon bajnokát, a Vasas Akadémia/A-t. A Keleti-csoport élén a hibátlan mérleggel záró Soproni Sportiskola/A végzett, miután utolsó alapszakaszbeli meccsén 76-60-ra győzött a második helyezett Kosárlabda Akadémia Pécs ellen.

A szabályok értelmében a két csoport első négy-négy helyezettje a felsőházi rájátszásban folytatja a küzdelmeket. Az ötödik és hatodik helyezettek az alsóházba jutottak be, ahol a keresztjáték győzteseivel kiegészülve két négyes csoportban játszanak tovább. Később az alapszakasz első két helyét szintén keresztjátékkal döntik majd el, és ez a két csapat ugyancsak keresztjáték keretében fog megküzdeni a nyolcas döntőbe jutásért a felsőház hetedik-nyolcadik helyezettjével.

Az alsóházi szereplésért folytatott keresztjáték szerdán kezdődik: a kiemelt alapszakaszból érkező SZEDEÁK, a Békéscsabai KK, a Budapesti Honvéd/B és az Újpest-MT a regionális bajnokságok győzteseivel, az Atomerőmű SE-vel, a Tiszaújvárosi Phoenix KK-val, a Budaörsi DSE/A-val és a ZTE KK-val csap össze. A párosítást és később az eredményeket az alábbi linken találják meg:
http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1617.

A leány kadetteknél is véget ért az alapszakasz: a Nyugati-csoportot a veretlen tavalyi bajnok Csata DSE/A, a Keleti-csoportot pedig a Csata DSE/B nyerte meg. A fiú juniorok rendszeréhez hasonlóan, a felsőházi rájátszásba a csoportok első négy-négy helyezettje került be. Az ötödik-hatodik helyezettek a régiók győzteseivel kiegészülve az alsóházban folytatják két négyes csoportban – a leányok esetében itt nem rendeznek keresztjátékot, majd csak az alsóház első két helyéért, illetve a nyolcas döntőbe jutásért. A leány kadett alapszakaszának végeredményét az alábbi linken tekinthetik meg:
http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1617.

A fiú kadettek is hamarosan befejezik az alapszakaszt. A Nyugati-csoportot továbbra is az Alba Fehérvár/A vezeti, amely legutóbb 104-76-ra verte meg a Körmendi Törpördögöket, és utolsó alapszakaszbeli meccsét a második helyen álló ZTE KK ellen vívja szerdán. Keleten a MAFC/A vezet, amely legutóbb 58-49-re kikapott a tavalyi bajnok Vasas Akadémia/A ellen, amely a második helyre jött fel. Az alapszakasz további részleteiről az alábbi linken tájékozódhat:
http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&szakaszid=8&year=x1617.

Vármegyei szövetségek