Uniqa Sopron: Crvendakics meghosszabbította szerződését
17
Jan
2017
Uniqa Sopron: Crvendakics meghosszabbította szerződését
2017. január 17.  |  05:44

Újabb fontos kontraktus aláírására került sor hétfőn Sopronban, a női bajnokcsapatnál. Az Uniqa fiatal tehetsége, Aleksandra Crvendakics egy évvel meghosszabbította szerződését, és ezzel e héttől kezdve már honi státuszúnak számít a magyar bajnokságban.

A szerb játékos három évvel ezelőtt érkezett Sopronba, mint az európai női kosárlabdázás egyik csiszolatlan gyémántja. Az elmúlt esztendők során egyre fényesebben csillogott a soproniak egyik drágaköveként. Szorgalmas, kitartó munkával évről évre egyre biztosabb helyet követelt magának a csapatban, lassan pedig kijelenthető, hogy az egyik alapemberré nőtte ki magát.

Török Zoltán ügyvezető is a jövőt érintő építkezés egyik fontos pillanatának élte meg az újabb egy évre szóló kontraktus aláírását:

"Aleksandra körül, hogy finoman fogalmazzak, zajlott az élet az elmúlt hetekben - kezdte gondolatait az ügyvezető. - Minden jó, ha jó a vége, szokták mondani, és én nagyon örülök, hogy túl vagyunk azon a tárgyalássorozaton, aminek eredményeképp további egy évvel hosszabbította meg szerződését velünk, mellyel az alig 20 éves játékosunknak a negyedik szezonja veszi kezdetét Sopronban. Sohasem titkoltuk, hogy óriási nagy tehetségnek és saját nevelésnek tekintjük. Ezzel a szerződés hosszabbítással kimondhatjuk, hogy egyre izmosodó fiatal magunk a következő szezonban is hiánytalanul áll majd a rendelkezésünkre!"

A hosszú távra már korábban aláíró Fegyverneky Zsófia és Turner Yvonne mellett nem kevesebb, mint hat feltörekvő fiatalt - Aleksandra Crvendakics, Weninger Virág, Dubei Debóra, Határ Bernadett, Böröndy Dominika, Czukor Dalma - tudhat a keretében a bajnoki címvédő a következő szezonban, mellyel kijelenthető, hogy a soproni női csapatra jellemző tudatos építkezés továbbra is jó ütemben halad.

Fotó: Tóth Zsombor/ FIBA 

Vármegyei szövetségek