Női Euroliga: újra pályán a Sopron és a Győr
11
Jan
2017
Női Euroliga: újra pályán a Sopron és a Győr
2017. január 11.  |  03:22

Szerdán újabb fordulóra kerül sor a rangosabb női kontinentális versenysorozatban, az Euroigában. Az Uniqa Sopron a nyeretlen lengyel Polkowice csapatát fogadja, a Győr Prágába utazik.

Előzetesen egyértelműnek tűnik: a bajnok Sopron esélyei jobbak, s nem csupán azért, mert hazai környezetben lépnek pályára Sterbenz László tanítványai. A bajnokcsapatnak a sorozat nyitányán - hosszabbítás után -   idegenben is sikerült legyőznie azóta is nyeretlen ellenlábasát. A Polkowice csapatánál szezonközben az edzők és a játékosok is szinte egymásnak adták a kilincset, rövid ideig női válogatottunk szövetségi kapitánya, Stefan Svitek is vezette a lengyel együttest. 

Ami a Sopront illeti, Fegyverneky Zsófia betegség miatt kihagyta a múlt hét végi BEAC elleni találkozót, de úgy tudjuk, már harcra kész. Azáltal, hogy a nemzetközi porondon Európán kívülinek számító Turner-Johnson-George trióból egy játékost nélkülözni kénytelen, Sterbenz variációs lehetőségei csökkentek, de reméljük, az állandó változásban lévő, nyeretlen lengyel együttest szurkolói segítségével legyűri majd a magyar bajnok. Az Uniqa könnyed győzelemmel hangolt a holnapi, fontos találkozóra, soproni részről több fiatal is bátor, ügyes játékkal rukkolt elő a BEAC elleni bajnokin, de bármennyire is nyeretlen az Euroligában a Polkowice, nem lehet egy lapon említeni a bajnoki alsóházban tanyázó fiatal fővárosi egyetemi együttessel. 

Prága télen is gyönyörű, ám a CMB Cargo-UNI Győr játékosai, vezetői nem turistáskodni utaztak a cseh fővárosba. Reálisan nézve Völgyi Péter együttesének a célja egy tisztes eredmény elérése, a helytállás lehet. Mondjuk egy jóval szorosabb eredmény, mint amilyen a nyitányon, Győrben született a két együttes összecsapásán. Akkor Natalia Hejková csapata fölényes, 90-51-es győzelmet aratott. Simon Zsófiáék érdekes módon készültek a prágai fellépésre: elmaradt a bajnoki meccsük. Ezt soros ellenfelük, az MTK kérte, mivel a nagy hidegben nem tudták megfelelő hőmérsékletűre felfűteni a városmajori csarnokot. Kérdés,  jót tett-e a a váratlan pihenő a győri lányoknak?     

Női Euroliga, 8. forduló:

Uniqa Sopron - Polkowice 18.00

USK Praha - CMB CARGO UNI Győr 19.00

Vármegyei szövetségek