FECC PÁLYÁZAT
09
Jan
2017
FECC PÁLYÁZAT
2017. január 9.  |  15:19

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pályázatot hirdet a FIBA Europe által kiírt nemzetközi edzőtovábbképzésen – FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) – való részvételre. A FECC program – a FIBA Europe szándéka szerint – elsősorban az egyes országokban az utánpótlás-nevelésben dolgozó edzőkre, szakemberekre fókuszál, azokra, akik jelenleg is és a jövőben is az utánpótlás korú játékosokkal kívánnak foglalkozni.  A most induló program három továbbképzése 2017, 2018 és 2019 nyarán lesz lebonyolítva az U16-os, az U18-as és az U20-as férfi „A” divíziós Európa-bajnoksággal párhuzamosan, annak utolsó hetében. A résztvevők így végigkísérhetnek egy-egy korosztályt és képet kaphatnak azok fejlődéséről.  

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK
1.    Felsőfokú (szakedzői) vagy középfokú (sportedzői) diploma OKJ. szám: 52-8962-01
2.    Minimum folyamatos három éves hazai utánpótlás edzői tevékenység.
3.    35 év alatti életkor (1982. január 1. után születettek)
4.    Társalgási szintű angol nyelvtudás.

A pályázóknak rövid szakmai önéletrajzot és a végzettséget igazoló dokumentumot kell benyújtania elektronikus és írásos formában az ml@hunbasket.hu e-mail címen és levélben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez (1146.Budapest, Istvánmezei út 1-3).

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2017. január 27 (péntek) 18.00 óra

A pályázati feltételeknek megfelelő jelentkezőket személyes beszélgetésre hívjuk be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségébe.                                                                                                              Az MKOSZ a jelentkezőket rangsorolja és a legjobb három pályázót javasolja a FIBA Europe felé.

A FIBA Europe pályázati kiírása szerint az országos szakszövetség által javasolt három pályázó közül az első biztos részvevője a FECC programnak, a rangsorban a második és a harmadik pedig várólistára kerül. Mivel a programban Európa országaiból összesen 60 edző vehet részt, a várólistán lévő edzők közül a FIBA legkésőbb április közepéig kijelöli és értesíti a programba bekerült edzőket.                       

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a programban résztvevő edzőket az alábbiak szerint támogatja:

1.    A rangsorban az első helyen javasolt edző támogatása minden évben:
-    repülőjegy
-    a szállás és étkezés költségének 30 %-a

2.    A rangsorban a második helyen javasolt edző támogatása minden évben:
-    repülőjegy
-    a szállás és étkezés költségének 10 %-a

3.    A rangsorban a harmadik helyen javasolt edző támogatása minden évben:
-    repülőjegy

Vármegyei szövetségek