Kettős vereség a női Euroligában
04
Jan
2017
Kettős vereség a női Euroligában
2017. január 4.  |  20:49

A női Euroliga szerdai játéknapján a Győr 25 percig jól tartotta magát Kurszkban, a Sopron pedig az első félidő végén, s a második elején hullámvölgybe került, így hazai pályán maradt alul a Lille csapatával szemben.

Dinamo Kurszk-CMB Cargo-UNI Győr 90-55 (20-17, 24-20, 21-10, 25-8)

GYŐR: KIESEL 8, Laklóth 6/6, Simon Zs. 2, HRUSCAKOVÁ 15/3, GOREE 10. Cs.: Lihtarovics 7/3, Varga Zs. 2, Török Á., Kovács V. 4, Simon A. 1.

Bátor, ügyes játékkal kezdett a győri csapat, s az első percekben jó dobóformát mutatva vezetett is a csoportelső Kurszk otthonában. A negyed második felében a hazaiak amerikai világsztárjuk, Angel McCoughtry vezetésével egy 10-0-lal fordítottak és elléptek a győriektől. A negyed hajrájában Hruscaková és Goree eredményessége révén feljöttek a mieink.

És lendületben is maradtak, a második negyed elején 1 pontra feljöttek. 22-21 után azonban a fiatal Vagyejeva villogása mellett egy 12-0-t repesztett a Dinamo, ám Völgyi Péter együttesét ez sem törte meg. Feljött 5 pontra a Győr, s a szünetben abszolút vállalható 7 pontos hátrányban volt.

A harmadik negyed elején még jól tartotta magát a magyar ezüstérmes. 53-47 után azonban a harmadik negyed utolsó, majd a negyedik első 4 percében összességében egy 21-0-s rohammal fölényessé tette sikerét a csoportelső, de arra, amit az első 25 percben nyújtott, arra építhet a győri csapat.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017/0401/Dynamo-Kursk-Uni-Gy%C3%B6r#|tab=boxscore_statistics 


Uniqa Sopron - ESBVA Lille Metropole 62-72 (24-17, 13-22, 9-18, 16-15)

SOPRON: FEGYVERNEKY 10, TURNER 17/6, Crvendakics 10/3, GEORGE 16, Krnjics 6. Csere: Dubei 3/3, Határ, Weninger. Edző: Sterbenz László

VILLENEUVE: EPOUPA 19/6, GOMIS 16/9, AYAYI 16/6, Sy Diop 6, Amant 7. Csere: Sztyepanova 2, Gaye, Jagupova 6. Edző: Frederic Dusard  

Kezdetben a Lille vezetett, a Sopron futott az eredmény, s ellenfele után. 6 ponttal ellépett a francia együttes, majd George kosara után felforrósodott a légkör, a hazai pad kapott technikait. A közjáték felrázta a Sopront. A magyar bajnok Geroge, majd Crvendakic, utána pedig Fegyverneky remek megmozdulásaival egy szédületes, 13-0-s száguldást produkált. A negyed hajrájában Dubei emelt be egy hármast, s a szakasz második felében remeklő Sopron 7 pont előnnyel zárta a szakaszt.

Óriási iramban kezdődött a második negyed, Turner eredményessége révén tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Sopron. A szakasz közepén megtört a hazai lendület, sorra maradtak ki a dobások, Bár a félidő hajrájában hosszú soproni kosárcsendnek George vetett véget, Epoupa erőteljes betöréseivel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, egy 15-2-vel fordított a Lille. Krnjic a félidő végét jelző dudaszó pillanatában dobott duplájával 2 pontra zárkóztak fel a hazaiak.

Közel másfél pontmentes perc után Amant szerezte a második félidő első kosarát. Nem sokkal később George megkapta a 3. hibáját. A vendégek jó védekezése, valamint a pontatlan dobások miatt képtelen volt kosarat szerezni az Uniqa, a negyed közepén 10 pontosra nőtt a hátrány. Több, mint 7 perc (!) elteltével egy támadó pattanó után George szerezte a második félidő első soproni kosarát. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, hazai részről Turner a vendégektől Gomis, majd Ayayi dobott triplát. A negyed Fegyverneky kosarával és 11 pontos francia vezetéssel zárult.

A záró szakaszban állandósult a 10 pont körüli francia vezetés. A negyed közepén Ayayi triplájával 12-vel ment a Lille, majd egy könnyű kosárral 14-re nőtt előnye. A Sopron nem esett ugyan szét, de már nem volt annyi erő játékosaiban, hogy szorossá tegye a hajrát. Érezhető volt egy meghatározó játékos hiánya a soproniaknál, akiknél Drammeh megsérült, s a helyére igazolt Shenise Johnson lett a kimaradó Európán kívüli játékos, s az Euroligában a folytatásban is egy játékosát nélkülözni lesz kénytelen Sterbenz László a Turner - bár már magyar állampolgár, ebben az évadban a nemzetközi porondon még amerikainak számít - Johnson, George trióból.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017/0401/Uniqa-Sopron-ESBVA-LM#|tab=boxscore_statistics 




 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek