Magas rangú állami kitüntetést kapott Rátgéber László
20
Aug
2016
Magas rangú állami kitüntetést kapott Rátgéber László
2016. augusztus 20.  |  21:28
Rátgéber László, a sokszoros magyar bajnok, Euroliga-győztes mesteredző magas rangú állami kitüntetésben részesült. A szakember augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át Budapesten.

- Felemelő érzés volt átvenni ezt a kitüntetést, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette a munkámat. Elsősorban a családomra gondolok, a szurkolókra, játékosaimra, sportvezetőkre, és rengeteg más emberre, aki csak egy kicsit is hozzájárultak azokhoz a sikerekhez, amit elértünk. Azt gondolom, ez a kitüntetés nem elsősorban a tíz bajnoki címnek, nem az EuroLiga győzelemnek, nem a szövetségi kapitányságnak szól, hanem leginkább annak az értékteremtésnek, erkölcsi normáknak, és annak a társadalmi hatásnak, amit a csapatainkkal el tudtunk érni - mondta Rátgéber László azután, hogy Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől átvette a magas rangú állami elismerését.

Rátgéber László „a kosárlabda sportágban végzett kivételesen elhivatott és nemzetközi szinten is nagyra értékelt edzői pályafutása, valamint a minőségi utánpótlásnevelés és edzőképzés szolgálata mellett Pécs város sportéletét is befolyásoló Kosárlabda Akadémia megalapítójaként végzett értékteremtő tevékenységéért" vehette át a Tiszti Keresztet - szerepel a kitüntetés hivatalos indoklásában.

Fotó: ratgeberakademia.hu 

Vármegyei szövetségek