Kikapott Portugáliában a magyar válogatott
20
Aug
2016
Kikapott Portugáliában a magyar válogatott
2016. augusztus 20.  |  00:43
Pénteken este a házigazda portugálok ellen játszotta első mérkőzését Setúbálban a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Mario Palma együttese az utóbbi időben megszorongatta a németeket és legyőzte Eb-csoportellenfelünket, Nagy-Britanniát.

Jarrod Jones talpa begyulladt, így rá nem számíthatott Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, ismét ott volt viszont a kezdőcsapatban Hanga Ádám. Ezúttal is négyfős rotációval játszottunk.

Eleinte sok hiba jellemezte mindkét oldal játékát, az első negyed után 17-12-re a hazaiak vezettek. A folytatásban egy 6-0-s rohammal fordítottunk. A 14. percben Vojvoda támadóhibája után Ivkovics kapott technikait reklamálásért, a 18. percre el is húztak a hazaiak 32-22-re. Ekkor aztán Vojvoda nekiállt a pontgyártásnak, és az utolsó percre 35-29-re felhozta a mieinket. A félidőben nyolcpontos hátrányban voltunk (37-29).

A szünet után sem sikerült közelebb férkőznünk az extrán dobó hazaiakhoz. A negyed derekán előbb Vojvoda, majd Ivkovics kapott újabb technikait. Utóbbinak ezzel el kellett hagynia a kispadot, a hátralévő időben Pór Péter irányította a csapatot. A záró felvonásnak 63-42-ről vágtak neki a csapatok. A végére elfáradt a csapat, a jobban játszó Portugália ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Sztojan Ivkovics, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Látszott, hogy a portugáloknak nagyon fontos volt ez a meccs, érezhető volt rajtuk, hogy égtek a visszavágás vágyától. Külön készültek a mi figuráinkra, ráadásul extrán jól is dobtak. Az első negyedben egy kicsit összezavarodtunk, nem tudtunk igazodni ahhoz a felfogáshoz, hogy ellenfelünk az elején sokkal több büntetőt dobhatott, mint mi. Sok mindent értek, csak az utolsó két technikait nem. Vojvoda és én is akkor kaptuk mindkettőt, amikor nálunk volt a labda. Nem tudom, miért... Ezt a hétvégét igyekszünk arra használni, hogy ne sérüljön meg senki, az osztrákok elleni utolsó főpróbánkon szeretnénk komplett csapattal kiállni, hogy meg tudjuk mutatni, hol tartunk. Hasznos volt számunkra ez a meccs is, higgadtabbnak kell lenni, még akkor is, ha igazságtalan helyzetbe kerülünk, mert ez vár ránk Angliában és Macedóniában is. Ha ma csak ezt megtanultuk, már hatalmas előrelépést tettünk.

Portugália - Magyarország 80-56 (17-12, 20-17, 26-13, 17-14)

Torneio Internacional Cidade Setúbal

Magyarország: Wittmann 4, Hanga 2, Vojvoda 17/9, Tóth N. 2, Keller 10/3. Csere: Tóth Á. 8, Ferencz 2, Perl 8, Eilingsfeld 3.

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek