Mégsem kell selejteznie a Szolnoknak
19
Aug
2016
Mégsem kell selejteznie a Szolnoknak
2016. augusztus 19.  |  15:27
Patrick Comninos, a FIBA Bajnokok Ligája vezérigazgatója levelében arról tájékoztatta az MKOSZ-t, hogy az első ízben kiírt sorozat az eredeti tervekkel ellentétben negyven csapatos lesz, öt darab nyolcas csoporttal. Új résztvevőként csatlakozik a görög AEK Athén, a szerb Partizan KK és a lengyel Zielona Gora.

A szervezők úgy oldották meg a bővítést, hogy az A-D csoportok az előzetes sorsolás szerint sértetlenek maradtak, és létrehoztak egy új csoportot, az E-csoportot, melyet a korábban selejtezőre ítélt török Besiktas, az olasz Dinamo Sassari, a német Ludwigsburg, a belga Spirou Charleroi és a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK alkot majd.

A csoportokból az első négy helyezett és a négy legjobb ötödik jut tovább, így az is eldőlt, hogy tizenhat helyett huszonnégy csapatos lesz a BL-play-off, amely két fordulós lesz (február 7. és 21. a hivatalos játéknapok).

Az öt csoportgyőztes és a három legjobb második automatikusan a play-off második körébe kerül. A maradék tizenhat csapat a play-off első körében harcol majd egymással a továbbjutásért.

A play-off első köréből kieső nyolc csapat a FIBA Europe Cup sorozatban folytatja szereplését.

Vármegyei szövetségek