Visszavágtunk az ukránoknak
28
May
2016
Visszavágtunk az ukránoknak
2016. május 28.  |  21:41
A pénteki összecsapás után szombaton is összemérte az erejét az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában a magyar és az ukrán válogatott. A mieink villámrajtot vettek, és szinte végig vezetve 73-61-es győzelmet arattak.

Az első mérkőzéshez képest változott a magyar keret mivel Krivacsevics Tijana apróbb sérülése miatt csak a padról szurkolhatott társainak, míg Katona Szidónia a 3x3-as válogatottban szerepelt Pécsett. Villámrajtott vett a magyar csapat, 9-2-nél időt is kért az ukrán kapitány. A vendégek hárompontosokkal próbálták csökkenteni a hátrányukat. A játékrész második felében mindkét csapat sok büntetőt dobhatott, ebből a kékmezesek jöttek ki jobban, 17-17-nél egyenlítettek.

A következő etapban Zele Dorina és Nagy Dóri labdaszerzései, valamint Fegyverneky Zsófia középtávoli találatainak köszönhetően 5-6 pontos előnyt sikerült szerezni. Fegyverneky Zsófia továbbra is ponterősen játszott, a 15. pontjával elérte a 10 egységet a különbség. A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, tartotta a nagyszünetre szerzett előnyét a magyar csapat, sőt Mansaré Manty két egymást követő tempójával 15 ponttal tartott előrébb a magyar válogatott.

Az utolsó játékrész elején hát ukrán gól maradt megválaszolatlan, a magyar kosárcsendet Licskai Zsófi törte meg. Támadásban és védekezésben is akadozott a játék, Stefan Sviteknek 63-54-nél kellett időt kérnie. A végjátékban felváltva estek a kosarak, lelkes játékkal tartotta előnyét a magyar válogatott.
Keleti szomszédaink  nem adták olcsón a mai sikert, de győzelemmel zárta a hetet a magyar válogatott.

A vasárnapi pihenőnap után hétfőtől folytatódik a magyar edzőtábor és pénteken 17 órától, szombaton pedig 16 órától Lengyelország ellen lép pályára a Svitek-csapat a székesfehérvári MKOSZ Edzőközpontban.

Magyarország - Ukrajna 73-61 (21-22, 21-11, 19-11, 12-17)
Székesfehérvár, MKOSZ Edzőközpont
Vezette: Papp, Minár, Vida
Magyarország: Nagy D. 6, Fegyverneky 24/3, Raksányi 2, Zele 8, Licskai 12. Csere: Medgyessy 4, Varga 9, Mansaré 8
Szövetségi kapitány: Stefan Svitek
Ukrajna: Moss 14, Dobrikova, Zavidna 7/3, Olkovyk 6/6, Malashenko 18. Csere: Yatskovets 4, Kisilova 3, Polovynka, Horobets 5/3, Naumenko 4
Szövetségi kapitány: Volodymir Holopov

Vármegyei szövetségek