Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd 93-80
26
May
2016
Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd 93-80
2016. május 26.  |  19:37
Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd 93-80 (24-18, 25-20, 25-24, 19-18)

Vasas: RADICS 26/3, Sebestyén -, Starosta 9/3, Kovách 2, Faragó 4, SCHAFREK 8, Szabó 2, Dobsa -, Kara -, Honti 8, TITTMANN 15/6, BALÁZS 16/3.

Honvéd: Kóródi -, Tanoh Dez -, Kovács -, KÁRMÁN 22, Nemes 4, Dávid -, ERDEI 18/6, Csók 1, KŐSZEGI 14, Tóth 12, Szulovszky 7, Rausch 2.

Nem látszott a csapatokon, hogy már a második mérkőzésüket játsszák a nap folyamán, magas iramban kezdtek a felek. Sokáig egyik gárda sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, a negyed feléhez közeledve azonban 5 ponttal meglépett a Tittmann-Faragó duó által húzott Vasas (11-6). A folytatásban rengeteg labdát elszórt a pesti együttes, a pasarétiek pedig köszönték szépen, s Schafarek Ármin révén már kétszámjegyűre növelték előnyüket (20-9). A negyed végén nagy hajrába kezdett Losonczy Dániel csapata, így sikerült hat pontra felzárkózniuk.

Nagyszerűen kezdett a Honvéd második ötöse, másfél perc alatt két pontra zárkóztak, meg is jött a pesti szurkolók hangja. A kedélyeket Balázs Előd triplája hűtötte le, ám Erdei Márk szinte azonnal válaszolt egy hármassal (31-28). Radics Gerzson a reggeli találkozóhoz hasonlóan ismét ihletett formában kosárlabdázott, a Vasas pedig akkor bontotta meg a piros-fehérek védelmét, amikor csak akarta. Hiába mutatott olykor szép dolgokat támadásban a Honvéd, csapnivaló védekezésének köszönhetően 11 pontos hátrányba került a nagyszünetre.

A térfélcsere után is potyogtak a kosarak, óriási dobópárbaj alakult ki, nem sokat törődtek a felek a védekezéssel, a Honvéd csak saját magának, és pocsék büntetőzésének köszönheti, hogy nem sikerült megfordítania a mérkőzést. Hiába csökkent többször is három pontra a különbség, a pasarétieknél mindig volt valaki, aki magára vállalta a kosárszerzést, így ha minimálisan is, de ezt az etapot is megnyerték.

A negyedik negyedben sem változott a játék képe, hatalmas rohanás, rengeteg kosár, és szellős védelmek jellemezték a találkozót. A Honvéd üres elzárások után rendre megtalálta ponterős centerét a gyűrű alatt, így Kármán vezérletével, 5 perccel a vége előtt újra látótávolságon belülre kerültek (82-78). Hiába küzdöttek emberfelettit Erdeiék, a pasarétiek végül második mérkőzésüket is megnyerték.

Magyar Zoltán: Nagyon enerváltan játszottunk magunkhoz képest, úgy érzem, mintha elértük volna a holtpontot, remélem, hogy innentől kezdve már csak felfelé megyünk. Nem volt egy színvonalas mérkőzés, de ami pozitívum, hogy nagy valószínűséggel bejutottunk a legjobb négy közé. Pihenünk egy nagyot, és holnap nekiesünk a Fehérvárnak.

Losonczy Dániel: Sokkal nagyobb szívvel játszottunk a torna egyik legnagyobb esélyese ellen, ennek köszönhetően többször fel tudtunk jönni rájuk, de sajnos nem bírtuk végig a tempót velük, és döntő szituációkban rendre hibáztunk. Gratulálok a Vasasnak, és sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz.

Statisztika:  http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_632

Vármegyei szövetségek