MAFC Kosársuli – Zsíros Akadémia 89 -67
26
May
2016
MAFC Kosársuli – Zsíros Akadémia 89 -67
2016. május 26.  |  17:31
MAFC Kosársuli - Zsíros Akadémia 89 -67 (12-16, 19-18, 22-18, 36-15)

MAFC: Vujity-Zsolnai 3, Csányi 6/3, Kólya -, SZOMBATI 27/9, Frey 9, PÁRKÁNYI 20, Móri 2, Turi 8/3, Forreiter -, Mózer -, Mihalics 3, HERLÓ 11/3.

Zsíros Akadémia: Pafféri -, Szidor B. -, Szidor L. -, SEMMELVEIS 24, Györkös 4/3, Vámos -, PAPP 18/3, KOLOK 13, Szűk 3, Imolay 5, Vasas -, Uhlik -.

Nagy iramban kezdődött a csoportmérkőzések első fordulójának zárómérkőzése, de mindkét csapat kissé kapkodva játszott. Kolok Balázs kosaraival sokáig a Zsíros Akadémia vezetett, ám Móri Barnabás ziccerével a MAFC fordítani tudott a negyed derekán, sőt, Túri Gergely triplájával már négy ponttal is vezettek (12-8). A kőbányaiak azonban Semmelveis Dániel vezérletével egy 8-0-s rohanást produkáltak, így négy ponttal megnyerték az első felvonást.

A kötelező sorcsere után egy perc alatt tíz egység lett a differencia, a MAFC gyorsan időt is kért. Hiába talált be Herló György hosszú idő után, az akadémisták elsősorban büntetőkből tartani tudták megszerzett előnyüket. A nagyszünet előtt újra megrázták magukat Vittay Ambrus fiai, s agilis védekezésüknek köszönhetően visszajöttek a mérkőzésbe (31-34).

A térfélcsere után ott folytatta a MAFC, ahol abbahagyta, s két perc után utol is érték városi riválisukat (37-37), Frey Hunor ziccerével pedig a vezetést is átvették. A döntetlen közeli eredmény állandósult, óriási csata folyt minden labdáért. Szombati Tamás egymást követő két támadásban szerzett hárompontosaival kavarta fel az állóvizet, melynek kőbányai időkérés lett a vége (50-47). A negyedet Papp Dávid dudaszós hármasa zárta, így a döntés az utolsó tíz percre maradt.

Nem bízta a véletlenre a befejezést a MAFC, három perc alatt 8 pontos előnyt harcoltak ki (62-54), ráadásul a Zsíros Akadémia legjobbja, Papp Dávid megkapta ötödik személyi hibáját. A taktikusan kosárlabdázó Párkányi Ádámék egészen a végéig meg tudták tartani tíz pont körüli előnyüket, hiába próbálkozott becsülettel a Kőbánya. A végére 22-re duzzadt a különbség, így megérdemelt győzelmet aratott a győzelmet jobban akaró MAFC.

Vittay Ambrus: A kezdeti nehézségek és izgatott játék után a második félidőben már hatalmas szívvel és nagyon nagy akarattal küzdöttünk. Nagyon nagy csapatmunka volt, minden játékos, a három edző és a minket elkísérő szülők is hozzátettek a sikerhez. Büszke vagyok a fiúkra.

Tápai Zsolt: Harminc percen keresztül irányítottuk a mérkőzést, mondhatni még jól is játszottunk, az utolsó negyedben egyszerűen szétestünk fejben, nagyon sok hibát követtünk el, illetve a MAFC is magára talált. Gratulálok pesti riválisunknak, megérdemelten nyertek.

Statisztika:  http://kosarsport.hu/game/hunu14/x1516/hunu14_637

Vármegyei szövetségek