MKOSZ-zászló a Mount Everest csúcsán
24
May
2016
MKOSZ-zászló a Mount Everest csúcsán
2016. május 24.  |  11:14
Dr. Neszmélyi Emil, az MKOSZ Versenybizottságának és a Szabályzatalkotó Bizottságának tagja, 2016. május 20-án, magyar idő szerint hajnal négy órakor ért fel a Mount Everest csúcsára, ahol különleges meglepetést készített elő szövetségünk számára, ugyanis eljuttatta az MKOSZ hivatalos zászlaját a 8848 méter magas csúcsra. Az amúgy is embert próbáló teljesítmény értékét jelentősen emeli, hogy a csúcsot a nemzetközi hegymászó szakma által is nehezebbnek és technikásabbnak tartott északi - tibeti – útvonalon hódította meg, amely eddig más magyar állampolgárnak nem sikerült. Ennél fogva Magyarország is bekerült azon kivételes nemzetek közé, amelyek legalább egy sikeres mászója az északi útvonalon jutott el a világ legmagasabb pontjára.

Minden bizonnyal az MKOSZ e teljesítmény által egyedivé vált annak tekintetében, hogy feltehetően más nemzet kosárlabda szövetségének zászlaja még nem jutott fel ide.

Mindezek kapcsán Neszmélyi dr. viccesen az alábbiakat jegyezte meg:  

„A kosárlabdasportban fontos, hogy játék közben minél magasabbra jussunk föl. Ezúttal mi magyarok meglehetősen magasra tettük a lécet a többi nemzet számára, hiszen más ország ezt követően legfeljebb utolérhet bennünket ebben a műfajban, megelőzni nem tud. Ezúton üdvözlök minden magyar kosárlabda barátot!”

Az Everest északi meghódítója jelenleg az alaptáborban regenerálódik a sikeres csúcstámadást követően. Gratulálunk e kiemelkedő teljesítményhez, és várjuk vissza mielőbb a kötelékünkbe!

Vármegyei szövetségek