Nagy sikerrel indult a streetball-szezon
22
May
2016
Nagy sikerrel indult a streetball-szezon
2016. május 22.  |  20:57

Tegnap a kőbányai rendezvénnyel megkezdődött az idei, sorrendben immáron 24. szabadtéri kosaras idény, a streetball szezon.

Az időjárás kegyeibe fogadta a szezonnyitó rendezvényt, kellemes 25 fok körüli hőmérséklet mellett napos időben mérhették össze tudásukat a különböző kategóriákban rajthoz álló csapatok.

Összesen 103 együttes nevezett, a legnépszerűbb a szervezők nem kis örömére a kenguru korosztály volt, vagyis a legkisebbek versengése, itt 24 együttes állt rajthoz.

A rendezvény kísérő programjai között volt többek között vívó, valamint íjász bemutató, a VIP mérkőzéseken pedig a rendezvényt megnyitó Kovács Róbert polgármester is játszott.

Rekord is született a nyitó rendezvényen, amelyen nagy sikert aratott a Millió forintos kéz elnevezésű dobóverseny, valamint a többi ügyességi viadal, a zsákoló, s a hagyományos tripladobó verseny. Büntetődobásban Martók Attila zsinórban 86 dobást értékesített, ami új rekord.

A speciális olimpikonok is pályára léptek, volt spanyol, valamint kínai együttes is a résztvevők között. Kitűnő hangulatban zajlott az idei sorozat nyitó rendezvénye, a következőre június 11-én kerül sor egy új helyszínen, Veszprémben. Részeleteket, információkat a veszprémi rendezvényről a megszokott oldalon, a streetballnet.hu-n találhatnak az érdeklődők.


Fotó: FB/Streetball Challenge Hungary 

Vármegyei szövetségek