Székesfehérváron edzőtáborozik a felnőtt női válogatott
21
May
2016
Székesfehérváron edzőtáborozik a felnőtt női válogatott
2016. május 21.  |  18:56
Május 16. és június 13. között az MKOSZ nemrégiben átadott székesfehérvári edzőközpontjában készül a magyar női felnőtt válogatott a novemberi két sorsdöntő Eb-selejtező mérkőzésre.

– Már tavaly ősszel beszélgettünk arról, hogy milyen jó lenne egy edzőtábor itt az MKOSZ új székesfehérvári edzőközpontjában. Ez most megvalósult, de szemmel látható, hogy nem teljes a játékoskeret. Van aki sérülés, van aki iskolai elfoglaltság, van aki egyéb okok miatt maradt távol. Ön hogy látja a jelenlegi helyzetet?

– Az, hogy most itt vagyunk és dolgozhatunk ebben a fantasztikus létesítményben, az nagyon jó. Örülök, hogy megvalósult ez az edzőtábor. Azok a játékosok, akik itt vannak, azok dolgozni akarnak. A rutinos játékosoktól – mint Fegyverneky Zsófi, Raksányi Kriszta vagy Krivacsevics Tijana – rengeteget tanulhatnak a fiataljaink.
Akik ilyen-olyan okok miatt nincsenek itt, azoknak a saját lelkiismeretükkel kell elszámolniuk, de az is lehet, hogy csak rossz tanácsadókra hallgattak…
Visszatérve a jelenlegi keretre: örülök, hogy nemcsak edzeni fogunk, hanem nemzetközi edzőmeccseken is gyakorolhatjuk a játékelemeket.

– Milyen jellegű munkát végeznek a játékosok?

– Elsősorban taktikai és technikai elemeket gyakorolunk, nem a fizikai felkészítés az elsődleges célunk.

– Az év végén még két fontos Eb-selejtező vár a válogatottra: előbb Portugáliát fogadjuk itthon, aztán Szlovákiában zárjuk a selejtezősorozatot. Hogyan látja az esélyeinket?

– Fontos, hogy novemberben is egészséges és motivált játékosokra lesz szükségünk. Akkor nem lesz sok időnk együtt, 5-6 közös edzéssel kell majd pályára lépnünk. Ezért is fontos ez a mostani edzőtábor.
Mindkét meccset meg akarjuk nyerni. Muszáj is, ha ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra. Már pedig ez a célunk!
Nem várok könnyű győzelmet még a portugálok ellen sem, de ha a játékosaink a klubjaikban megfelelően felkészülnek a szezonra, akkor fizikálisan nem lehet gondunk. Ki kell harcolnunk a továbbjutást!

A magyar válogatott kerete:
Fegyverneky Zsófia, Raksányi Krisztina, Licskai Zsófia, Simon Zsófia, Nagy Dóra, Katona Szidónia, Varga Zsófia, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Krivacsevics Tijana, Böröndy Vivien, Mansare Anna, Dubei Debóra, Zele Dorina, Barnai Judit

A magyar válogatott edzőmérkőzései:
május 27.    Magyarország-Ukrajna    18:00        MKOSZ Edzőközpont
május 28.    Magyarország-Ukrajna    18:00        MKOSZ Edzőközpont
június 3.     Magyarország-Lengyelország    17:00    MKOSZ Edzőközpont
június 4.    Magyarország-Lengyelország     17:00    MKOSZ Edzőközpont
június 10-12.    Nemzetközi torna: HUN, CZE1, CZE2, ROM    Hradec Kralové, Csehország

Vármegyei szövetségek