DVTK-ÉLKSK - Szolnoki Sportcentrum 52-59
15
May
2016
DVTK-ÉLKSK - Szolnoki Sportcentrum 52-59
2016. május 15.  |  12:03
Fordulatokban gazdag, izgalmas, helyenként kifejezetten színvonalas mérkőzést játszott a 7. helyért a Diósgyőr és a Szolnok. A végjátékban Kányási Veronika remek megoldásai a Szolnok javára döntötték el a csatát.

A 7. helyért:

DVTK-ÉLKSK - Szolnoki Sportcentrum 52-59  (14-13, 13-22, 14-6, 11-18)

Legjobb dobók: Vörösházi 19, Halász 17, Kiss A. 8 ill. Kányási 31/6, Bozsó 8/6, Józsa 8

Idegesen kezdett a két nyeretlen csapat, a Diósgyőr zónával, a Szolnok emberfogással. Vörösházi Jázmin a DVTK-nak szerzett vezetést, majd váltott vezetéssel haladtak a felek. A negyed közepén Kányási Veronika kosaraival, valamint Bozsó Katica triplájával megugrott a Szolnok, ám a negyed hajrájában Kiss Angelika center kosaraival, valamint szerzett labdák utáni könnyű kosarakkal fordított a Diósgyőr.

S Nagy Panna triplája egy 9-0-s szolnoki rohamot indított útjára a második negyed elején, miközben Munkácsi Enikő sorra "sapkázta le" a diósgyőri dobásokat. Halász Zsófia és Kiss próbálta versenyben tartani a Diósgyőrt, de (s)ültek a szolnoki triplák, Bozsó és Munkácsi Éva is btalált távolról. A félidő hajrájában Munkácsi Enikő megkapta a 3. hibáját, zónára állt át a Szolnok, amely Józsa Virág ügyes kosaraival tartotta előnyét.

Halász triplájával indult a második félidő, ám a negyed közepéig Józsa újabb kosarával, s Kányási büntetőivel tartotta előnyét a Szolnok az emberfogásra átálló diósgyőriekkel szemben. Munkácsi Enikő begyűjtötte a 4. hibáját, majd a másik szolnoki magas játékos, Deme Zsófia is így járt. Halász és Vörösházi vezetésével a negyed hajrájára egy 9-0-s rohammal nemcsak ledolgozta hátrányát a Diósgyőr a támadásban pontatlanná váló szolnokiakkal szemben, hanem a szakasz hajrájában Halász újabb betöréses kosarával átvette a vezetést, ám Kányási hosszú szolnoki kosárcsendet megtörve egalizált.

Vörösházi vezetésével 5-0-lal kezdte a záró szakaszt Diósgyőr, majd Bozsó és Kányási révén tartotta a lépést ellenfelével a Szolnok, s a negyed közepén Kányási triplájával egyenlített, fifty-fifty, azaz 50-50 volt az állás. És Kányási újabb triplát dobott, visszavette a vezetést a Szolnok. Másfél perccel a vége előtt Muinkácsi Éva újabb triplájával 7 pontra nőtt a szolnoki előny. Vörösházi próbálta visszahozni a diósgyőri reményeket, de 25 másodperccel a vége előtt Kányási kosara eldöntötte a meccset.

Király Sándor: - Ma nem volt szerencsénk, végre nagyon akartak, küzdöttek a lányok, most jó érzés volt a Diósgyőr edzőjének lenni.

Tóth Viktor: - Szeretném megköszönni Sándor Ádám barátomnak és csapatának a remek szervezést, saját csapatomnak pedig gratulálok, nagyon büszkék vagyunk a hetedik helyre, amelynek megszerzésében sokat segített kitűnő szurkolótáborunk.

Statiszika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_37

Vármegyei szövetségek